dinsdag 6 september 2011

Californian bird fun

Heerlijk om weer in Amerika te zijn! Weliswaar om te werken, maar dat neemt niet weg dat er met name in het weekend ook tijd is om samen met Jan te genieten van de omgeving van San Diego.


Vandaag met name meeuwen en pelikanen in de hoofdrol:
Bij de jachthaven achter het congresgebouw en de vissteiger daar ontdekken we een prachtig meeuwtje, de Heerman's gull. Deze meeuwensoort zie je niet vaak, die broedt exclusief in Mexico en trekt in de loop van de zomer verder langs de kust naar het noorden, en wordt dan ook gezien in San Diego. Ze zijn niet zo lief als ze lijken, ze kunnen soms nogal ruzie maken en schijnen ook vis te stelen uit de keelzak van pelikanen (maar dat heb ik zelf niet gezien, hoe zouden ze dat doen?).
Bij de publieke vissteiger hangen ook vaak bruine pelikanen rond in de hoop een visje te verschalken. Het zijn hele grappige vogels, die pijlsnel kunnen duiken, maar echt fraai zijn deze vogels niet te noemen.We genieten van nog meer pelikanen bij de Bolsa Chica Land Trust. Een pelikaan is aan het duiken vlak voor de brug waarop we staan te kijken, maar het valt helemaal niet mee om de duik te fotograferen, die vogels vallen echt als een baksteen naar beneden!

Opstijgen voor een duikvlucht:

Even hangen en dan goed rondkijkenDe aanval is ingezet en PLONS!


Raak, het is me niet helemaal duidelijk waaruit de vangst bestaat, maar de pelikaan laat het zich goed smaken, de keelzak hangt al uitnodigend klaar.


Ondertussen schijnt de zon door de Californische palmen, prima vol te houden hier met een lekker windje erbij.


Volgende keer beelden van de supergolven bij La Jolla.
Bedankt voor jullie bezoek en reacties, die zijn heel welkom!