zaterdag 17 september 2011

San Diego: mixture van natuur, bijzondere mensen en archtectuur

Dit wordt een tamelijk lange blog, omdat ik nog veel San Diego ervaringen probeer samen te vatten in dit stukje. We hebben daar in weinig tijd veel gezien en meegemaakt, zowel in de stad als op het gebied van natuur buiten de stad (zie daarvoor ook de vorige blogs).
In de stad is trouwens ook genoeg natuur te bewonderen, getuige sommige onderstaande foto's. De grootbloemige hibiscus die wij alleen kennen als kamerplant staat overal uitbundig te bloeien.
Het vliegveld ligt heel dichtbij de stad aan de oceaan, landende vliegtuigen komen daarom heel laag overvliegen, een fascinerend gezicht!


Beelden van het congrescentrum en van de omgeving.
Heel veel avonden met een prachtige ondergaande zon!


San Diego wordt wel de "finest city" in de VS genoemd, vanwege o.a. de mooie ligging, het aangename klimaat en vele andere redenen. 
Daklozen zijn ook hier aanwezig, maar ze hebben ogenschijnlijk een minder hard leven dan in andere Amerikaanse steden. Ze zien er enorm gebruind uit, zoals de dakloze links op de foto die met zijn hondje speelt. Rechts zit een brandweerman, z'n collega's zijn aan het sporten in het park, hij zit even te relaxen. 


Er wonen excentrieke mensen in deze stad; de mevrouw hieronder zat op een pleintje te lezen, ze had haar konijn gezellig meegenomen in een doos op een wandelwagentje.


en het echtpaar op de foto hieronder had hun teckel ook al in een wandelwagentje meegenomen. De ijsjes die ze kochten, werden liefdevol gedeeld met de hond: een hapje voor het hondje, een hapje voor henzelf....We wandelden ook in de Torrey Pines State Reserve met de schitterend gestructureerde kliffen en de Torrey Pines, die op maar 2 plekken in de VS voorkomen.
De grutto's die we hier zagen, lijken precies op de onze, maar ze hebben een roze snavelbasis i.p.v. een oranje.Prachtig om naar te kijken zijn de mooie, maar giftige Monarchvlinders, die steeds (te) snel langs kwamen fladderen. Soms gingen ze heel even zitten op deze struik met paarse bloemen, dan kon ik snel aan de slag met m'n toestel. Geduldig wachten in de zon dus. 
Op onderstaande foto is zowel de vlinder als de rups te zien, de laatste is ook al een opvallende verschijning vanwege de zwart-wit-gele bandering.

Overal kom je deze ondeugende grijze eekhoorntjes tegen:Tenslotte nog wat beelden van de stad, gemaakt door Jan toen ik op congres was:

Al met al weer een heerlijke trip, waarin we veel gezien hebben. Heerlijk om in September nog even lekker te kunnen genieten van de Californische zon, dat doet een mens goed.

Iedereen bedankt voor de goede commentaren en tips en graag weer tot horens!