vrijdag 23 maart 2012

Op zoek naar De Toppers

De Toppers? Nee, deze zaterdag gingen we niet naar een concert van de zangers hiernaast, maar naar het pittoreske Enkhuizen om aan boord te gaan van de "Friesland". Dit schip voer uit om op het IJsselmeer de toppers op te zoeken, eenden die in zeer grote groepen overwinteren op dit grote water. 


We hadden er allemaal zin in, ondanks de donkere en grauwe start van de dag. Later op de dag zou het weer overigens flink beter worden.
Het was een heel genoeglijke dag, met interessante lezingen en veel vogels kijken, heel veel vogels kijken zelfs. De afstand tussen ons en de vogels viel me wat tegen, want de vogels bleven ver weg, maar de aantallen waren gigantisch; ik heb nog nooit zoveel vogels gezien! 


Heel veel toppers bij elkaarMaar nog meer aalscholvers,


Heel veel aalscholvers! Dit is maar een klein deel van de enorme groep die als een heel lang lint boven het water vloog, heel fascinerend om te zien. Beter dan dit kreeg ik de foto's niet vanaf het schommelende schip, maar het geeft toch een impressie.


Het was een hele leuke dag en aan het einde van de trip bleken Jan en ik als toegift ook nog het nieuwe boek over vogelfotografie van Birdpix gewonnen te hebben; we hadden de prijsvraag correct ingevuld. Gaaf!


Bedankt weer voor je bezoek!