zaterdag 22 oktober 2011

Een wandelingetje door Nantes

Begin oktober ben ik weer in Frankrijk geweest vanwege een korte meeting in Nantes. Ik vind het altijd een fijn oord om te vertoeven, vanwege heerlijk eten, meestal mooi weer (maar nu even niet) en interessante mensen. 


Hieronder het uitzicht op de Loire vanuit mijn hotelkamer; het uitzicht was niet heel bijzonder, maar ik vind de foto met al die lichtjes leuk! M'n kleine fototoestelletje bleef maar net staan op de schuin aflopende vensterbank buiten, ik heb de polsband stevig vastgehouden tijdens het belichten (15 sec), ik was bang dat ik m'n toestel anders in de Loire zou zien verdwijnen.
Na de vergadering had ik zowaar een uurtje over voordat ik weer naar de luchthaven moest, dat gaf me dus de gelegenheid om nog even door de stad te wandelen. Natuurlijk heb ik rondgekeken bij het mooie kasteel en de kathedraal en ook nog lekker mensen en winkeltjes in de omgeving bekeken. Interessante vogels heb ik niet gezien helaas, alleen duiven vlogen rond, maar waar zie je die niet?


Hieronder een paar foto's genomen in de elegante, witte kathedraal:Een van de beelden op de beroemde graftombe van Frans II, hertog van Bretagne. Dit bijzondere beeld dat de wijsheid uitbeeldt, heeft 2 gezichten.Een klein kapelletje in de oude Eglise Sainte  Croix


Tot slot: deze buslading bezoekers was net uitgestapt om de kathedraal te bezoeken. Iedereen liep lekker door, behalve de 3 dames die elkaar heel veel te vertellen hadden..... Van dit soort tafereeltjes kan ik echt genieten.


Bedankt weer voor jullie reacties en commentaren op vorige blogs!