zondag 18 maart 2012

EINDELIJK, ik heb ze!

De buidelmezen in de buurt leken er een wedstrijdje van te maken. Bijna iedere keer dat ik opzocht op het veldje lisdodde waar ze gezien werden, waren ze gevlogen... Twee keer waren ze er wel, maar had ik geen fototoestel bij me: frustrerend! 


Uiteindelijk is het me deze week wel gelukt, helaas op een dag zonder zon, maar ik ben er toch heel blij mee. Het zijn zulke leuke vogels om te zien met die boevenmaskertjes op hun kopje. Laten we hopen dat deze zeldzame broedvogels blijven hangen in het gebied en een nest gaan maken; zo'n hangend buidelmezennest is geweldig mooi!
Over de foto's: toen ik aankwam bij het veldje, was er weer geen buidelmees te zien. Ik wilde al rechtsomkeert maken, maar gelukkig hoorde ik van een wachtende mede-fotograaf daar dat de meesjes zich eerder die middag prachtig hadden laten bewonderen. Tegen mijn gewoonte in heb ik toen maar even afgewacht en ja hoor, daar kwamen ze omhoog geklauterd in de lisdoddes en al snel begonnen de pluisjes rond te vliegen (zie foto hieronder).  


Eerst bleven de vogels nog wat op afstand, maar langzamerhand kwamen ze steeds dichterbij...
We hebben minstens 10 buidelmezen gezien die middag, eerdere berichten spraken steeds over 3 of 4 mezen.
Hieronder drie tegelijk op een foto: dat is toch super!


En daar is de buidelmees in vol ornaat!


Eet ie nou pluis uit z'n pootje? Dat had ik nog niet eerder gezien,


want meestal pikken ze de zaadjes gewoon met hun snavel uit de sigaar.Het was super om de meesjes te bekijken bij hun drukke bezigheden: genieten weer dus.
Bedankt weer voor je bezoek, reacties worden zeer op prijs gesteld!