woensdag 23 januari 2013

Veel gedoe om er te komen, maar de moeite waard


Het uitzicht is schitterend: het sneeuwt nog zachtjes en alle bomen voor mijn chaletje zijn bedekt met een mooi laagje sneeuw. 


De rustgevende aanblik en de goede nachtrust doen me de ellende van de chaotische dagen op Schiphol vergeten. 
De bergen aan de overkant van het dal kan ik nog niet zien nu vanwege de wolken, maar ik weet dat ze er zijn en dat is voorlopig voldoende. Later vandaag wordt er zon verwacht, dus dan verschijnen ze vanzelf: 


Ik ben inmiddels alweer 2 dagen in Les Houches en dat voelt goed! Kwamen vorig jaar de primula’s al door de sneeuw tevoorschijn, dit jaar is alles onder een veelbelovend dik pak sneeuw bedolven. Ik ben dol op een dergelijke omgeving: bergen, sneeuw, liefst wat zon erbij en dan liefst lekker op pad, op de ski’s maar ook te voet kan ik me altijd prima vermaken. De Ecole Physique, waar we nu te gast zijn, is gelegen aan de voet van het Mont Blanc massief bij Chamonix, het is een unieke locatie voor meetings in combinatie met wat vrije uren ’s middags om van de bergen te genieten. Die vrije uren moeten in de avond overigens wel ingehaald worden, je kunt dus gerust spreken van heel intensieve dagen hier. Ik heb het er echter zeker voor over, want het congres is heel interessant! 
Het weer is (te) mooi en mijn goede voornemens om tijdens de vrije uren flink door te werken verdwenen gisteren als sneeuw voor de zon: de ski’s riepen me met spoed de berg op en het werd een geweldige middag:
Tot vrijdag mogen we hier verblijven, werken en genieten, ik hoop dat de terugreis naar huis daarna minder turbulent zal verlopen dan de heenreis....

Update op zaterdag: Alles is prima verlopen gelukkig gisteren. We hebben heel goede dagen gehad in Les Houches met af en toe sneeuw en ook heel mooi weer. Ik heb m'n werk ook prima kunnen doen, al met al een fijne combinatie van (net)werken, leren en ontspanning; het was weer prima in Les Houches.

Bedankt weer voor je bezoek en graag weer tot ziens!