vrijdag 27 september 2013

Hydra en Athene

Even de Griekenlandtrip in omgekeerde volgorde: Na het verblijf op Hydra was de koek nog niet op, want er volgde een prima congres in Athene.
De avond voor vertrek naar huis ben ik met Thea naar de rotsheuvel Areopagus geweest, een bijzondere plek die gewijd was aan de god Ares. De plaats wordt in de bijbel ook genoemd (Hand 17), Paulus verweeft de boodschap die hij komt brengen hier op indrukwekkende wijze met de wereld van de Atheners toen. 

Een prachtig uitzicht en een heel mooie zonsondergang vormden de ingredi├źnten voor een heerlijk uurtje op die historische plek nu. Hoe zouden de omgeving en dat uitzicht 2000 jaar geleden geweest zijn? Het is lastig voor te stellen, als je die enorme huidig miljoenenstad met al haar gebouwen, verkeer en inwoners aan je voeten ziet liggen. De burchtheuvel Acropolis is mooi zichtbaar vanaf de Areopagus; zo oud nu en nog steeds zo indrukwekkend.


Na zonsondergang zijn we op pad gegaan en hebben we genoten van de drukte en gezelligheid in de stad. 


Geweldig, dat kleine mannetje hieronder, hij zong vals (en z'n instrumentje klonk ook al niet top), maar hij deed het luid en vol overgave.


Voor vertrek naar huis hebben we tenslotte nog wat gebruikt aan het strand dichtbij het vliegveld. We belandden op een verrukkelijk terras met wel heel huiselijke verlichting:


Dat is vreemd, zwanen op het strand en zwemmend in zee. Dat heb ik nog nooit eerder gezien.


Nog een laatste blik  blik door de fijngevederde blaadjes naar de zee en dan op naar huis, het was weer fijn om hier te zijn.


En dan nu het eerste deel van de reis naar:
Hydra, een heerlijk klein Grieks eilandje: bijzonder om hier eens rond te kunnen kijken. 


Tijdens de overtocht zie je Hydra al liggen, een nogal droog en kaal eiland; van veraf niet heel aantrekkelijk. Het eerste dat echter opvalt als je van het veerbootje komt in de baai van Hydra stad, is de sfeer en de gezelligheid; bootjes, mooie shops, grote overdekte terrassen, prachtige panden en overal leuke ezeltjes die staan te wachten op een vrachtje. De ezels zijn de transporteurs van het eiland, want auto's, brommers en fietsen zie je niet op het eiland. Dat heeft ook weinig zin met al die trappen in Hydra stad, dat tegen een berghelling gebouwd is. 

Hieronder een impressie van het eiland. Als ik de foto's zie, heb ik acuut zin om terug te gaan!

Onderweg naar de veerboot zagen we heel veel kapelletjes langs de weg, die allemaal de plek van een fataal ongeluk aangeven. De kleuren van dit dak contrasteren mooi met die prachtig blauwe lucht.


Dit was een koffieplekje onderweg om te zoenen, wat een uitzicht op het oude Epidaurus!


De veerbootkapitein zat relaxed te wachten op vertrek samen met z'n hondje, dit is even wat anders dan de boot naar Texel. 


Hydrastad in zicht


Sfeervol, je hebt gelijk het relaxte vakantiegevoel te pakken hier


Hier wil iedereen toch lekker eten


en genieten van dit uitzicht


Op vogelgebied was er helemaal niets te zien, zelfs geen meeuwen. Wel opvallend veel katten hier, de meeste leiden een goed en lui leven zo te zien.


De baai met de haven


en de dorpsoudsten op een rijtje


Woorden zijn hier in feite overbodig:Uitzicht over het stadje vanuit het hotel


Hele mooie kleuren en lijnen:
Nog meer kleuren en lijnenErg genoten van dit tripje!