zondag 21 juli 2013

Ping, ping!

Nee, deze blog gaat niet over geld, maar over baardmannetjes, die ping-ping geluidjes maken als ze vliegen. Ik heb ze tot nu toe alleen in de winter gezien en gefotografeerd (Baardmannetjes-op-z'n-allermooist en Laatste-kans-vandaag), maar dit keer dus ook in de zomer en met heel veel plezier! Gisteren zijn we samen met Willen en Joan naar de Rietputten geweest en daar zagen we heel veel juveniele baardmannen in groepjes rond vliegen, maar helaas was het bewolkt en de foto-omstandigheden waren niet optimaal. Daarom zijn we vanochtend vroeg opnieuw gegaan, het was weer heerlijk om in de vroege ochtend door de bedauwde Rietputten te lopen en te luisteren naar al het vogelgekwetter daar. Het ping-ping van de vrolijke en ijverige baardmannetjes was gelukkig weer veel te horen en ook waren de vogeltjes goed te zien, kijk maar mee:


Drie tegelijk op 1 rietstengel, het kan niet op


De mannetjes hebben een oranje snaveltje, bij de vrouwtjes is de snavel bruin, het verschil is bij deze jonge vogels al goed te zien. In september krijgen ze hun volwassen verenpakje.
Ook in het avond(tegen)licht zijn het hele leuke vogeltjes om te zien, maar ze waren later op de dag wel duidelijk minder actief dan in de ochtend. Hieronder een leuk spreidstandje:


Dat tegenlicht geeft toch wel een mooi effect!
De bijvangst tijdens dit bezoek was de blauwborst hierboven, die wel 2 pootjes had, maar er maar 1 liet zien hier. 

Geweldig genieten was het. Een goede nieuwe week gewenst.