zaterdag 11 februari 2012

Baardmannetjes op z'n allermooist: sneeuw en zonneschijn

Nooit gedacht dat ik nog eens languit op m'n buik op het ijs en in de sneeuw zou gaan liggen om een vogel te fotograferen. Toch is dat nu gebeurd, maar het ging hier wel om baardmannetjes en die zie je niet iedere dag. 
Vandaag een blog met heel veel baardmannetjes; click vooral op de foto's, want in groot formaat zijn de vogeltjes nog mooier!


Vandaag had ik veel geluk, want er vlogen tegen een prachtig blauwe lucht heel wat baardmannetjes rond tussen rietpluimen en lisdodden: hun opgewekte "geping" was veelvuldig te horen, het is een geluidje waar ik heel vrolijk van word!


Ook zaten ze vaak op de grond om te foerageren en daarom lag ik dus languit op het ijs om ze een beetje leuk op de plaat te krijgen en dat is heel goed gelukt. Ik heb er de hele dag een jippie-gevoel aan over gehouden, het was super! 


Baardman-mannetjes hebben een heel kenmerkende snor (waarom heten ze eigenlijk "baardman" en niet "snorreman"?). De vrouwtjes missen deze snor, maar desondanks mag de baardman-vrouw er ook zijn met haar teerbruine veren en leuke oranje snaveltje. 
Het zijn behendige klauteraars, ze kunnen zich wijdbeens vastklemmen aan de rietstengels, zoals te zien op de foto hierboven en hieronder.


Ik vind het hele mooie vogeltjes, een lust voor het oog! Ze zijn met stip gestegen naar de top 3 van mijn lievelingsvogels.


De lisdodden werden helemaal kaal geplukt,


leuk om te zien, al die rondvliegende pluisjes.


Let even op het opgetrokken pootje hieronder!


En nog twee plaatjes zonder verder commentaar....Bedankt weer voor je bezoek en opmerkingen!