zaterdag 14 april 2012

Op m'n wenken bediend: zo schattig...

De blogs volgen elkaar snel op, er gebeurt nu zoveel in de natuur! Onderweg naar of van het werk of gewoon rond het huis: de lente barst de grond uit.
In mijn vorige blog sprak ik de hoop uit binnenkort de moedereend in die blog met pullen te zien zwemmen en afgelopen week kwam de wens al uit. Twee eenden in de buurt, niet de eend uit de vorige blog, waren de trotse moeders geworden van schattige pulletjes. Die jonge nesten zijn overigens heel kwetsbaar, iedere dag zie ik minder jongen...Het eerste nest dat ik zag was dat van een wilde eend, het tweede van een "soepeend". De jongen in het tweede nest zijn allemaal een beetje verschillend, leuk om te zien!


Frappant wat het golvende water doet met de weerspiegeling, het spiegelbeeld van de moedereend hieronder ziet er wat agressief uit.Zo lief....
Het groene water op sommige foto's wordt veroorzaakt door de weerschijn van een treurwilg die boven het water hing.Moeder soepeend wast zich eens lekkerDat was weer genieten van deze wondertjes in de schepping.
Bedankt voor je bezoek.