zaterdag 20 oktober 2012

Herfstkleuren op Texel

De kleuren van de lente en de zomer hebben op Texel plaats gemaakt voor herfsttinten: meer bruin, geel en roodtinten dus, naast het groen van het gras en de blauwe lucht. We genieten van het mooie eiland Texel in dit herfstweekend, kijk maar mee!

Even lekker crea in het bos vanwege de lange sluitertijden daar en afwezigheid van een statief: het lijkt wel een geabstraheerd schilderij zo, ik vind het leuk voor de afwisseling. 


Overal paddestoelen, de parasolzwam voelt zich hier goed thuisMaar we zien ook heel veel andere soorten; lekker spelen met de macrolens dus!
Onze plannen om de zonsopgang boven het wad te fotograferen werden behoorlijk verstoord door de wolken: 's ochtends geen zon te zien helaas.... Later werd het veel beter!


Maar soms was de lucht lekker dreigend!


Mooi wit-bloeiende kruisbloemigen voor de duinrand. Er hingen peulen aan de planten, ik moet nog even opzoeken wat dit precies voor planten zijn.


Aan het eind van de middag een heerlijke wandeling in de Slufter:Het waren weer lekkere dagen! Maandagochtend helaas mist op Texel, we hebben nog een lekkere strandwandeling gemaakt en zijn na een heerlijke lunch bij Paal 17 weer naar huis vertrokken. Daar bleek het warmer en veel zonniger: snel op de fiets nog even lekker wat kilometertjes wegtrappen dus!Bedankt voor je bezoek, ik heb momenteel helaas weinig tijd om andere bloggers te volgen, maar dat wordt hopelijk snel weer beter.