dinsdag 10 juli 2012

Ruziënde reigertjes en reigers te paard

Genieten hier in de Camarque: prima gezelschap, heel mooi weer, gezellige en interessante stadjes, lekker eten en fantastische natuur inclusief heel veel vogels. Je begrijpt het al: er zijn weer talloze foto's gemaakt... Vandaag enkele kleine reigersoorten die hier heel veel voorkomen in de hoofdrol, omdat ik die heel mooi heb kunnen observeren en vastleggen. Het gaat om de kleine zilverreiger en de koereiger, veel kijkplezier!
De kleine zilverreiger heeft heel mooie franje-achtige veren en aan zijn poten leuke gele voeten.


Jonge reigers in een boom zaten met smart te wachten op hun ouders, dat was duidelijk te horen en vooral te zien toen een van de ouders eindelijk wat te eten kwam brengen. Die jongen gaan niet bepaald zachtzinnig om met hun ouders, ze kunnen de vis niet snel genoeg uit de bek van hun ouders krijgen en enig geweld wordt niet geschuwd!


De kleine zilverreiger is mooi, maar de koereiger vind ik nog mooier, met dat subtiele bruin en die geel-oranje snavel. De koereiger hieronder kon ik aan het eind van de middag fotograferen met mooi licht.Even flink dreigen naar een kleine zilverreiger die te dicht bij komt


Ah, een gaaf moment om te zien, ik ben blij met de foto hieronder!


De koereiger krijgt z'n zin, want de kleine zilver gaat er als een haas vandoor, de koereiger kijkt hem triomfantelijk na met z'n grappig gele ogen.


Maar ook de jongen van de koereiger kunnen er wat van, ze behandelen hun ouders al even hardhandig als die van de kleine zilverreiger! Hier zaten 3 grote jongen te bedelen, de ouders kregen het voedsel nauwelijks aangesleept.


 En hop daar gaat weer een vis!


Ik ben erg in m'n sas met deze fotomomenten ondanks het feit dat de voedermomenten ietwat rommelige foto's opleverden.
In de Camargue en later ook in Spanje hebben we natuurlijk ook heel veel van de beroemde wilde witte paarden gezien 


en wat bleek: koereigers zijn niet alleen dol op de koeien waarnaar ze vernoemd zijn, ze rijden ook graag paard: zo leuk om te zien! Schommelend deinen ze mee op de rug van het paard en kunnen de omgeving zo mooi in de gaten houden. De paarden trekken zich van de reigertjes niets aan, ze lijken het prima te vinden, die kleine ruitertjes.
Natuurlijk krijgen ook de koeien regelmatig bezoek.


Bedankt voor jouw bezoek!