vrijdag 2 december 2011

Nightlife in Paris

Het is heerlijk om in het donker door Parijs te lopen, er is ook zoveel te zien! De taxichauffer had me de Champs Elysees aangeraden vanwege de moderne kerstverlichting en een grote kerstmarkt. Het was er heel gezellig met veel mensen, maar ik waande me soms meer in Duitsland of Oostenrijk vanwege de worsten en glazen glühwein die verkocht werden (naast de Franse crêpes en gepofte kastanjes). Ik ben er dan ook niet al te lang gebleven, maar op zoek gegaan naar een authentieker Parijs.Ik heb me uren lang bijzonder goed vermaakt met rondwandelen in verschillende wijken, met lekker mensen kijken en met mijn broekzakformaat Panasonic; ik had wegens teveel bagage m'n betere, en dus zwaardere, foto-uitrusting thuis gelaten (spijt!). Het was dan ook even creatief zoeken naar muurtjes e.d. bij gebrek aan een statief, maar al met al ben ik niet ontevreden over de resultaten. Een kleine selectie zie je hieronder.
Zo heb ik me lekker uitgeleefd op het maken van foto's met "lichtslangen" veroorzaakt  door de lampen van snel rijdende auto's of van een langzaam voorbijvarende rondvaartboot; ik ben daar nog lang niet op uitgekeken en zal het in Rotterdam ook eens proberen. 
Hieronder de Place de la Concorde met zicht op de Eiffeltoren in de verte en de meer dan 3000 jaar oude Obelisk uit Luxor die is geplaatst na de vernielingen en de vele wrede executies op dit plein tijdens de Franse Revolutie. 


Hieronder de Notre Dame bij nacht, ik vind dit zelf een geslaagde foto. Ik heb ook varianten zonder de boot gemaakt, maar deze foto is levendiger.


En dan tot slot nog het helder verlichte reuzenrad op de Place de la Concorde. Vanwege het lage standpunt van de camera lijkt het rad achterover te hellen, weet iemand of je dit achteraf nog kunt corrigeren?Het was weer heel goed toeven in Parijs. Ik hoop dat ik met de titel van deze blog geen verkeerde verwachtingen heb gewekt; mijn "nightlife" hier was heel onschuldig, er moest tenslotte overdag serieus gewerkt worden.


Bedankt voor je bezoek, reacties zijn heel welkom!