donderdag 5 januari 2012

Van zon, sneeuw en enorme storm

Het weer is uiterst variabel geweest de afgelopen dagen hier in het Saasdal, van compleet lenteachtig met hele blauwe luchten en veel zon tot veel sneeuw en vandaag zelfs storm met orkaankracht. Op het moment van typen giert de sneeuwstorm rond het huis. 


We hebben genoten van alle weertypes, want ze leveren een compleet verschillende sfeer op. De storm van vandaag mag van mij nu overigens snel gaan liggen, want het gaat buiten wel heel erg tekeer!


Om de gedachten te verzetten eerst wat plaatjes nu van mussen en een matkopmees in het dorp, kuifmeesjes laat ik niet meer zien, die zijn al voldoende belicht in "Hoe een slimme kuifmees drinkt van smeltende sneeuw".
Hieronder een rij musjes die hier heel fotogeniek onder de dakrand zitten te schuilen voor de sneeuw.


Nog wat sfeerplaatjes:
Bevroren watervalletjes


Een hut in de sneeuw met erboven het baantje naar de Hannig in Saas Feeen oude lariksen die prachtig afsteken tegen de blauwe lucht.Bovenstaande foto's zijn genomen bij heel mooi weer. Dat het hier ook anders kan, bleek vandaag. Eerst hebben we genoten van heerlijke sneeuwval en een mooie wandeling:
Daarna werd het weer steeds grimmiger en de wind zwol aan tot die storm van nu....
In het dorp werd snel voor de dieren gezorgd.


Sneeuw opruimen is eigenlijk onbegonnen werk, want de sneeuw vliegt nu overal in het rond.De weg naar het dorp is inmiddels afgesloten, we hopen dat we zaterdag gewoon naar huis kunnen...


Nawoord: Gelukkig is vrijdagavond de weg naar het dal weer vrijgegeven voor het verkeer, zodat we op zaterdag volgens plan naar huis konden rijden.