dinsdag 19 juni 2012

Miami Beach

Wat een interessante plaats voor een congres: Miami Beach! Op congres gaan is niet wat het misschien lijkt; een verkapt uitje. Het is hard werken, heel veel leren en kennis uitwisselen, maar er is ook tijd voor discussies met vakgenoten in een ontspannen sfeer. Daarnaast probeer ik iedere dag 's ochtends vroeg of in de avond een uurtje te pakken om lekker rond te lopen en te fotograferen. Het lukte niet iedere dag, maar vaak wel. In Amerika is vroeg uit je bed komen namelijk niet moeilijk vanwege het tijdverschil met Nederland en bovendien was er plezierig veel te zien in Miami Beach! De foto's hieronder zijn te rangschikken in 2 thema's: vogels en het strand. Er is veel natuurlijk meer te zien in deze levendige en bijzondere stad, maar dat komt misschien een volgende keer.

Natuurlijk was ik benieuwd naar interessante vogels, maar dat viel in eerste instantie nogal tegen. Ik kwam voornamelijk mussen, meeuwen en tortelduifjes tegen: die zie ik thuis al genoeg, daar heb ik geen foto's van gemaakt.
Later werd het gelukkig beter! Hieronder een ibis, die zich heer en meester waande op dit grasveld


en dit is een Amerikaanse purperhoen, die ik tot mijn verrassing heel handig over de waterleliebladeren zag rennen. Die kleuren: super!De naam van dit reigertje moet ik nog even schuldig blijven, het zou heel goed een green heron kunnen zijn (met dank aan Coby).


Kalkoengieren zagen we heel veel boven de Everglades rondzweven.


De parkietjes waren in de palmen tegenover de Starbucks heel druk bezig met het bouwen van hun nesten, ze vlogen al roepend af en aan met takjes, het was een drukte van belang.


en deze jongen of dame kwam op zoek naar een geschikt takje wel heel dichtbij!


Van de vogels nog even naar deze libel, die een momentje uitrustte op een lotusbloem, het water zorgt voor een mooie achtergrond.


En nu naar het strand:
Miami Beach, de naam zegt het al, heeft een geweldig lang en breed strand, er is genoeg ruimte voor iedereen!
Het lijkt me niet gek om tijdens je werk lekker over het strand te scheuren, zoals de politie hieronder. 


Dinsdag waren we al om 6 uur 's ochtend op het strand om naar een prachtige en razendsnelle zonsopgang te kijken. 
Daarna hebben we gezwommen in de oceaan, wat heerlijk was totdat een Portugees Oorlogsschip of een andere enge, grote kwal mijn arm omhelsde met 1 van z'n lange tentakels; een heel pijnlijke ervaring! Ik had de dagen ervoor wel gezien dat de paarse vlag wapperde op de strandposten, maar wist niet dat die waarschuwt voor de aanwezigheid van "dangerous marine life".  Ik heb een dag flink last gehad van brandende pijn in de arm.

Langs de hele kust van Miami Beach staan de vrolijk gekleurde uitkijkposten van de Beach Guards, let op de paarse vlag op sommige foto's...

Even lekker naar je pilatesstrandklasje in de avondzon, dat kan gemakkelijk in zo'n klimaat


Miami Beach is een strand van zien en gezien worden, maar ook van families die er een paar uurtjes heerlijk doorbrengen. Ik heb ook verschillende fotoshoots gezien (met een indrukwekkend team van fotografen en verzorgers rond zo'n model).


Je zult maar al die tijd met zo'n reflector in je handen moeten staan...


Heerlijke plekjes op het strand, dit ziet er toch ronduit exotisch uit!


Renteniers (heel veel in deze stad met aangename winters) genieten vanaf een bankje in de palmschaduw van het beachvolleyballen,


met name bij de velden waar de dames in bikini in actie komen!

Miami Beach: een bijzondere plaats voor een congres. Veel strand, veel vertier, veel bijzondere panden en heel veel vreemde vogels (en dan bedoel ik niet alleen onze gevederde vriendjes).
De volgende blog gaat over Key West, waar ik ook alweer prachtige dingen zag!
Bedankt weer voor je bezoek.