zaterdag 7 september 2013

Rust en heel veel ruimte

Zo'n heerlijk weekendje start al op de veerboot, vooral als je ook nog eens getrakteerd wordt op een zonsondergang die de Waddenzee prachtig oranje kleurt.Ons hotel beschikt over een heerlijk terras met uitzicht over de Waddenzee, de haven en West; genieten dus tijdens een lekker ontbijtje. Op de foto is ook de vlag van Terschelling te zien, die komt straks nog een keer terug.


Terschelling kennen we veel minder goed dan Texel, maar het is ook een zeer aantrekkelijk eiland voor een ontspannen vakantie. Wat een rust en ruimte hier! 
We gaan maar eens lekker fietsen, in de fietsenkelder van het hotel blijkt onmiddellijk dat de e-bike hier enorm populair is. Overal zie je fietsen aan de lading staan en ook zie je veel mensen door het hotel wandelen met hun accu onder de arm. Ik krijg het gevoel dat we de enige ploeteraars zijn die nog op eigen kracht fietsen hier. 
Langs het wad is het goed toeven vandaag en op een dammetje zien we een grote groep mensen krabben vangen: eigengemaakt hengeltje met een loodje, een knijper en daarin een stukje spek: succes gegarandeerd. Er staat al een grote ton vol met krabben klaar (voor de soep?): eet smakelijk.
Daarna op naar het Heartbreak hotel, ingericht in de stijl van de jaren 50 en 60. Heel gezellig is het ook op het terras, de gasten schuiven gewoon bij elkaar aan tafel. 
Ook hier wappert weer de vlag van Terschelling met z'n mooie kleuren,


die heel toepasselijk verwijzen naar de kleuren van het eiland:


Rood zijn de daken


Blauw is de lucht
Geel zijn de halmen


Groen is het gras
Wit is het zandPaars had er ook nog wel bij gekund in die vlag, vind ik, vanwege de prachtige heide op het eiland, waar we ook heel veel mooie vlinders zien

en oranje had als kleur ook zeker aan de vlag toegevoegd kunnen worden als symbool voor die hele mooie avondluchten, zie ook de openingsfoto's van deze blog!  

Lekker vogels kijken hoort er natuurlijk ook bij op het eiland. Enorme zwermen vogels hebben we gezien, niet alleen meeuwen,
maar ook heel veel (rosse) grutto's, indrukwekkend!Tot slot nog even leker spelen met lange sluitertijden op het strand


en een toast op een heerlijk verblijf.


Veel te snel gaat de tijd als je geniet; het was een heerlijk weekend. Grote aanrader: zo'n weekendje Terschelling!