maandag 28 mei 2012

Smakelijk eten!

Een vrij pinksterweekend met een fraaie weersverwachting: dan zijn de plannen voor een paar dagen erop uit snel gemaakt! De mannen konden en wilden ook mee: wat wil je nog meer. 
Het zijn gezellige en prachtige dagen geworden, we hebben ons heerlijk vermaakt en zijn bijna continu buiten geweest.  Mijn plannen om eerst de foto's die nog liggen te plaatsen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen, want de foto's die ik nu kon maken wil ik heel graag laten zien met vandaag eens meeuwen in de hoofdrol.
Op de veerboot begon de pret alweer; dit keer probeerden we de altijd aanwezige meeuwen te verleiden om brood uit de hand te pikken en dat is gelukt! Andere opvarenden vonden dat ook leuk en gingen hetzelfde doen: de meeuwen hebben dus een prima vlucht gehad met veel smakelijke hapjes.

Dat meeuwen niet alleen brood lusten en eten hebben we ook gezien; om dat te tonen stel ik jullie eerst een hele groep Eiders die we ontmoetten voor. Enkele moeders met heel veel pulletjes in een creche, zo leuk om te zien, we hebben er uitgebreid naar zitten kijken. De jongen duiken er vrolijk op los, continue is er opspattend water te zien.


Een jong was wel erg driest en durfde ver bij de oppasmoeders vandaan te zwemmen. Ik zei nog tegen Jan: "Dat is vragen om problemen, want een meeuw kan hem nu zo uit het water pikken", toen dat inderdaad gebeurde. We zagen het ongelukkige jong in een flits uit het water gesnaaid worden, ik kon nog net vastleggen hoe hij bungelend aan 1 pootje begon aan zijn eerste en tevens laatste vlucht... Triest, de natuur is hard, een eidertje kan zo maar de prooi van een "roofvogel" worden.


Heel veel meeuwen waren verderop aanwezig op een deel van het strand dat werd opgespoten, indrukwekkend veel meeuwen zelfs, fantastisch om dat te zien tegen het prachtige oranje licht van de ondergaande zon. We hebben enorm staan genieten, wat een aanblik!


Om in de stemming te blijven nog een paar sfeerplaatjes als afsluiter:We hebben niet alleen meeuwen gezien dit weekend, de volgende serie zal gaan over samenwonende sterns met alle perikelen van dien, zie vogeltheater.
Dank weer voor je bezoek en reactie!