maandag 9 april 2012

Texel, altijd verrassend

Hoe vaak je er ook komt, het blijft een heerlijke bestemming. Er is iets met de lucht en het licht op Texel dat maakt dat ik er heel graag kom. Zodra ik voet op het eiland zet,  overvalt me een basaal geluksgevoel en is het leven goed!
Zo ook dit paasweekend, het waren heerlijke dagen met verrassend goed weer, mooie natuur en veel gezelligheid met Jan en Jan en Femmy!
Het is lastig om na zoveel tripjes naar dit eiland nog met originele foto's te komen, die moed heb ik dan ook maar opgegeven. Toch waren er ook dit keer weer mooie en/of bijzondere waarnemingen:

De pret begint al op de boot naar Texel, deze meeuwen heb ik met de groothoek kunnen fotograferen, wat een leuk beeld oplevert met veel diepte. Er zijn altijd wel mensen aan boord zijn die de meeuwen lokken met stukjes brood, zodat ze mooi dichtbij komen.
Ik heb hieronder foto's geselecteerd waarop de meeuwen samen voor een leuke compositie zorgen.


De haven van Den Helder op de achtergrondFoto's van schapen en lammetjes mogen op dit schapeneiland natuurlijk niet ontbreken
Maar Texel is ook bolleneiland! Volop narcissen en hyacinten nu, met op de achtergrond de veerboot


en hier het kerkje en de huisjes van Den Hoorn


Zeehondje bij de spui bij de Cocksdorp, leuk zo'n toevalstreffertjeEider op het wad, nog zo'n leuke ontmoeting, al hield ik er wel enorme blubberschoenen aan over


We hebben enorm veel rotganzen gezien, massaal vertrokken ze van tijd tot tijd van wad naar binnendijkse hoogwatervluchtplaatsen of andersom; indrukwekkend!
Rotganzen met hun mooie zwarte koppen laten zich niet zo gemakkelijk benaderen, maar deze rotgans op de dijk zag me pas toen ik al mooi dichtbij geslopen was.Ook de wulpen waren in grote aantallen aanwezig op het wad, mooi is het verschil in kleur te zien tussen de opvliegende en de rustende vogels.


Aan het eind van ons weekend nam de bewolking toe helaas; tijd om weer naar huis te gaan!


Als afsluiter de ondergaande zon boven de altijd aantrekkelijke NoordzeeHet was weer heerlijk, voor herhaling vatbaar....
Voor meer Texel foto's, zie ook Kluten met pullenEerste rang in het vogeltheater en Texel is TOP!