zaterdag 28 januari 2012

In de herkansing: pestvogels waren minder pesterig!

Vandaag opnieuw naar de Tenellaplas getogen in de hoop de pestvogels nog een keer te zien. We kwamen helaas ietwat laat in de middag ter plekke, maar zagen de fotografen nog in groten getale staan onder de bomen. De pestvogels waren er dus weer, weliswaar weer hoog in de bomen, maar wel mooi met een blauwe lucht erachter. De vogels zaten een beetje te poetsen, er gebeurde eigenlijk niet veel tot plotseling 2 pestvogels een eind naar beneden zakten in de boom waardoor ze zowaar mooi in beeld kwamen. Het genoegen was van korte duur, maar mijn camera maakte even overuren!


Foto's van dit mooie moment heb ik toegevoegd aan mijn vorige blog over de pestvogels:
Ra, ra, wat zijn dit?
Hier alvast een voorproefje:


Even snel als ze gekomen waren, vertrokken de vogels weer hoger de boom in en na wat getsjir over en weer vloog het groepje weg. Het hele fotografenvolk brak vervolgens maar op en vertrok, achter de vogels aan of richting restaurant.


Wij hebben ook nog even gewandeld rond de Tenellaplas; een prachtig gebied. Op het water dobberden veel kuifeenden, slobeenden en een vrouwtjes grote zaagbek: nog een genietmomentje daar dus. 


Na een kop lekkere cappuccino in het restaurant keerden we voldaan huiswaarts, tijd voor een goed glas wijn en lekker foto's kijken!

Naschrift:
Een van de pestvogelfoto's is door de redactie van Vroege Vogels tot favoriet gekozen,  leuk!