zaterdag 6 oktober 2012

Altijd fijn, daar in Turijn!

Na de trip naar Kielce volgde bijna aansluitend een korte reis voor een overleg in Turijn en dat veroorzaakte een behoorlijke cultuurschok. Van het landelijke en natuurrijke Kielce naar het sfeervolle, elegante en zeer Italiaanse Turijn: de stad van Fiat, Lancia, Juventus, geweldige chocolade, fantastische restaurantjes, sfeervolle bars en nog veel meer. Ik kom heel graag in Turijn, het is een stad waar heel te beleven is; het was tot 1865 de eerste hoofdstad van het verenigde Italië en dat is te zien.


Een perfecte cappuccino, een prima start van de dag aan een gezellige Italiaanse bar. Staande drinken aan de bar is veel goedkoper dan aan een tafeltje, even een weetje!


Deze foto kan toch alleen in Italië genomen zijn: een fontein, scooters, elegante jongedames en een man in pak.


Ook leuk: klein kindje dat gefascineerd is door het water


De omstreden Lijkwade van Turijn is een trekpleister, in de Dom hangt aan de muur een replica, want de "echte" wordt maar eens in de 25 jaar getoond. Dat weerhoudt deze groep Japanners echter niet van uitgebreide fotografie.
Aanrader: de supermarkt Eataly, een keten gestart in Turijn en nu te vinden in veel grote steden in de wereld. Super hoogwaardige producten op verschillende afdelingen afgewisseld met gespecialiseerde kleine restaurantjes of een mooie leeshoek: hier kun je gerust een hele dag (in mijn geval een avond) doorbrengen!


En de grappige kaasjes lagen er ook weer.Mooie parkjes in Turijn met natuurlijk weer de onvermijdelijke duiven, die zie je echt overal! Ik wilde er net eens lekker voor gaan zitten om een leuke shot te maken van drinkende duiven bij een fonteintje, toen ze werden weggejaagd door deze persoon die zijn bierblikje uitgebreid wilde spoelen om onduidelijke redenen..


Uitzicht over Turijn vanaf de opvallende Mole Antonelliana, nu het museum voor film.


Kort, maar fijn: ik houd van Turijn!