zaterdag 28 april 2012

Lente aan de kust

In die heerlijke week met prachtig lenteweer in maart hebben Jan en ik een vogelrijke fietstocht in de omgeving van Burgh-Haamstede gemaakt. Het weer werkte geweldig mee; we hebben lekker kilometers weggetrapt, maar ook heerlijk geluierd bij een duinmeertje vol kikkers en de nodige terrasjes getest. 

Een beperkte impressie van de vogelrijkdom die we zagen:
veel brandganzen in een klein poeltje.


De vuurtoren in Nieuw-Haamstede tegen een hele mooie blauwe lucht. Tijdens het schrijven van dit blogje hoor ik de regen tegen de ramen kletteren en de wind in de schoorsteen gieren; ik kan met verlangen naar deze foto kijken!


Een heel leuk moment die dag was de ontdekking van deze velduil op een paaltje. Onderstaande foto's laten zien dat het verschil in achtergrond en de richting van het zonlicht dezelfde vogel heel anders uit laten komen op de foto.
Foto met zij- of bijna tegenlicht:De achtergrond hieronder lijkt de lucht te zijn, maar het is water, vandaar het "wolkige" effect.


Dezelfde uil op hetzelfde paaltje, maar met een andere achtergrond, het blijft een mooie vogel!


Het was een fijne dag, heel leuk om een velduil gezien te hebben, dit was weer eens een primeur. Genoemde omgeving is overigens absoluut een aanrader als je veel vogels wilt zien, hoewel dat aan deze blog niet echt te zien is.
Bedankt voor je bezoek!