donderdag 19 januari 2012

Spektakel op het strand met steenlopertjes en veel meeuwen

Afgelopen weekend: na een drukke werkweek hadden we de gelegenheid om lekker op het strand in Hoek van Holland uit te waaien. Hoewel uitwaaien..., we verwachtten een heel rustige zee, omdat het helemaal niet waaide. Tot ons plezier stond er desondanks bij de pier een flinke golfslag.  


De golven klapten op de stenen bij de pier en die golven brachten aantrekkelijk voedsel mee voor de vogels. Het was een drukte van belang op het strand met grote zwermen meeuwen die zochten in de golven naar voedsel,


een heel spektakel was het daar!


Er was ook een flinke groep steenlopertjes aan het foerageren. De steenlopertjes renden ijverig heen en weer, daarbij golven, lastige strandwandelaars en enthousiaste honden ontwijkend. 
De vogeltjes waren bijna continu in beweging en ik dus ook om ze op de plaat te krijgen.


Mooi met de reflectie in het natte zand op de foto hierboven of met de vage meeuwen op de achtergrond op de foto hieronder.


De hele groep vloog met regelmaat naar de steenblokken bij de pier en weer terug naar het strand: het was enorm leuk om die actieve groep zo te observeren. 

Nog een laatste foto van de strandlopers op de rotsblokken bij de pier. Ik had er nog wel langer willen blijven, maar het werd tijd om weer huiswaarts te gaan.


Genieten was het dus weer: ook in de winter is het fijn om op het strand te zijn....