zaterdag 27 april 2013

Texel blijft boeien

Weer naar Texel, gaat dat niet vervelen? Een andere plek misschien, maar Texel niet en al helemaal niet in het voorjaar!
Heerlijk om hier weer te zijn, met het zonnetje van vandaag kan de pret niet op. Ik hoop op een week met veel genieten en gezelligheid samen, een lekker zonnetje en graag nog wat leuke vogels erbij; dat zou mooi zijn...Nog geen tulpen, alles is laat dit jaar, maar de narcissen staan er prachtig bij


Heerlijk, die zonsondergangen hier

We hebben lekker zonnige dagen! Het is een feest om weer op het eiland te zijn. Het bos staat vol met bosannemoontjes.

.
Natuurlijk zijn de schattige Texelse lammetjes ook weer van de partij deze lente.


's Ochtends vroeg een kijkje nemen bij het Wagejot, dat is altijd de moeite waard: mooi licht, vogels die baltsen, paren, ruzi├źn en beginnen te nestelen: puur genieten, kijk maar mee.
Bij de meeuwen wil hij graag aan de slag, maar zij (nog) niet. Ze vliegt zelfs op om hem af te weren, jammer voor hem, maar ze vormen wel een mooi plaatje zo samen.
Oei, dit wordt een pijnlijke landing


En ook dit is geen succes


De kluten en visdiefjes hebben ruzie; felle rakkertjes die visdiefjes en kluten.


Dit visdiefje kan vanaf zijn steen alles mooi overzien.


Gewoon een mooie kluut, minstens zo mooi als de Amerikaanse die we bij Palo Alto zagen, zie: big fun in the Californian sun


en hieronder baltsende visdiefjes, ze zijn razendsnel, maar o zo leuk om te zien!


Bij een mooie dag hoort natuurlijk een mooie avond:
Bij de meeuwen blijkt maar weer dat doorzetten wordt beloonden de zon gaat sfeervol onder,net zoals op de avond erna trouwens: een andere plekje op het eiland, een ander weerbeeld, maar ook heel mooi!Tot de volgende keer!