zondag 19 mei 2013

Schattige primeur! De eerste kleine kluutjes dit jaar.

25 dagen na het zien van broedende kluten kun je de kleintjes verwachten. Dit weekend was het zover, we gingen ons geluk beproeven: zouden er inderdaad al kleine kluutjes te bewonderen zijn? 
YES, kijk maar, zo leuk om ze weer te zien. De kluutjes zijn nog piepklein en ze wankelen nog wat onbeholpen rond. Voeg daar nog aan toe een zonnige vroege ochtend met weinig wind en mooi licht: je begrijpt dat ik enthousiast aan de slag ben gegaan met mijn toestel:

Oeps, soms is het lastig om het evenwicht te bewaren.


Van tijd tot tijd schuilen deze kleintjes nog bij de ouders onder de vleugels, dan zakken de ouders gewoon even soepel door de poten om beschutting te bieden.


Klop, klop, mag ik er ook bij?


Natuurlijk, kom maar


Nummer 3 heeft nog even geen behoefte aan beschutting. Let op de modderpootjes van de andere 2 kleintjes onder de moeder.


Later die ochtend zijn we nog even terug geweest op dezelfde plek, het blijft een fascinerend gezicht, die schattige kleine donsbolletjes. Ik hoop dat ze ongestoord op zullen groeien!

Hieromder: nog maar zo klein en nog niet erg lijkend op z'n ouders, alleen de pootjes hebben al wel dezelfde opvallende kleur.
Bedankt voor je bezoek!