donderdag 31 mei 2012

Eerste rang in het vogeltheater met aanstaande ouders, een adoptiekind en veel agressievelingen in de hoofdrollen

Als je ergens kunt genieten dan is dat bij het Wagejot, hoewel Ottersaat ook niet te versmaden is natuurlijk. Misschien kent niet iedereen deze vogelplasjes, maar daarover meer in een volgende blog. Het zijn heuse vogeltheathers; aan de slootkant zit je eerste rang en blijf je je verwonderen.
Dus, zoals ze in het vliegtuig zeggen: sit back, relax and enjoy!

Bontbekpleviertje tijdens wat momentjes van rust,terwijl de visdiefjes heel druk waren met andere zaken


Af en toe werden ze wreed gestoord door andere vogels op het eilandje, zoals het eerder genoemde bontbekpleviertje,


maar zelf kunnen de visdiefjes ook echte lastpakken zijn, heuse duikvluchten werden met regelmaat uitgevoerd op andere vogels, zoals de grote stern hieronderen ook de kluten moesten het regelmatig ontgelden, daarover meer in de volgende blog.
Tussen de bedrijven door werd er gewoon verder gepaard


met hopelijk een nest zoals hieronder als resultaat. Hier een afwisseling van de wacht op het nest, de een schuifelt van de eieren af, de andere schuift er naadloos achteraan; de eieren zijn geen seconde onbedekt geweest.


Wat betekenen die in elkaar gehaakte snavels, weet iemand dat? Is dat een teken van genegenheid of juist niet?De meeuwen op het eilandje hadden al jongen, ook al zo schattig, hoewel deze jongens flink tegen elkaar stonden te schetteren...


Heel apart: een van de visdiefje had vreemd genoeg een klein kluutje geadopteerd, er is bij het jong bij de hechting duidelijk wat mis gegaan… Het is niet m'n beste foto, maar ik vond dit zo vreemd dat ik hem toch plaats. Zou dit wel goed aflopen voor het jonge kluutje?


Ze kunnen het prima met elkaar vinden, het kluutje bleef trouw in de buurt van de visdief


Het waren weer heerlijke momenten aan de plasjes daar, ik voel echt heimwee als ik met deze blogs bezig ben. Volgende keer veel meer kluten en meer pullen in de bloghoofdrol, ik ben dol op deze mooie vogels.
Bedankt voor je bezoek en voor antwoorden op mijn hulpvraag in de vorige blog

Nawoord: ik ben even lekker aan het experimenteren geweest in photoshop met een van de foto's hierboven met onderstaand plaatje als resultaat. Ik vind het een geslaagd experiment, maar smaken kunnen natuurlijk verschillen...


Voor meer Texel foto's, zie ook Texel is TOP.

Help, Picasa album is overvol..., ik kan geen foto's meer kwijt in m'n blog

Wat nu, ik kan geen foto's meer uploaden, zit al op 841% van de toegestane limiet (waarom nu pas bericht?). Ik kan het uitbreiden voor 2,95 per maand of is er een andere oplossing?
Ik hoor graag ervaringen van anderen!
Groeten en bedankt, Marion

Nawoord: Inmiddels door de ontvangen goede adviezen het probleem (voor nu even) op kunnen lossen door lagere resolutie foto's te uploaden. 
Bedankt!