vrijdag 30 maart 2012

Lentetochtjes in de polder

Wat een fantastische lenteweek was het vorige week! Jan en ik hadden een paar dagen vrij genomen en daar hebben we met volle teugen van genoten. Naast enkele noodzakelijke klussen hadden we ook tijd voor heerlijke fietstochten en natuurlijk gingen camera en verrekijker mee! Mijn persoonlijke favorieten op deze tochtjes waren de blauwborstjes, daarvan hier alvast de 1e foto.
Hieronder volgt een polderimpressie, de kustimpressie volgt snel. 
Op de plek waar vorige week nog de buidelmezen zaten, heb ik nu rietgorzen gefotografeerd, ze kwamen zo lekker dichtbij...


Zwanen vind ik prachtig, daarom nog maar eens een zwaan, nu een die heel mooi weerspiegelde in het water.
Een aalscholver vertrekkend vanaf een paaltje. Als je ze zo in de zon ziet, blijken het helemaal geen zwarte vogels te zijn, maar meer groenig en met fantastisch groene ogen.

En dan: super, de blauwborsten zijn er weer! Ze zingen dat het een lieve lust is en maken hun baltsvluchtjes met veel enthousiasme. Jammer dat ze lastig te fotograferen zijn, zodra je dichterbij komt, duiken ze het riet in. Ik heb toch veel foto's van ze gemaakt, hieronder (en bovenaan de blog) de beste plaatjes:
Vlakbij de blauwborsten zijn ook vaak grutto's te vinden, hier kwamen ze net in een duikvlucht naar beneden En lente zonder lammetjes kan natuurlijk niet!


Tot slot: de mooie ochtenden begonnen met spiegelglad water, prachtig!Van mij mag het nog lang zo doorgaan met deze lente, maar inmiddels kijk ik naar een grauwe lucht en boomtakken die zwiepen in een harde wind. Nog maar even genieten van de zonnige foto's dus!