zaterdag 21 april 2012

Greetings from Holland

Vanuit Frankrijk terug in Nederland, leek het me vandaag een prima dag om te kijken of de tulpen al in bloei staan. Het weer leek aanvankelijk niet mee te werken, maar naarmate de tijd verstreek werd het steeds beter, super dus. 
Prachtige luchten boven de tulpenvelden: kan het nog Hollandser?
De meeste foto's zijn gemaakt met de groothoek, om de lucht ook in beeld te krijgen, maar voor enkele foto's heb ik de telelens gebruikt om de nadruk op slechts enkele bloemen te leggen.


Het kan natuurlijk niet missen: Japanners die elkaar temidden van de tulpen fotografeerden waren er ook.Het was prachtig, die kleurrijke velden, een echte aanrader!
De blogs volgen elkaar even snel op; er branden nog meer foto's op de computer.
Fijne zondag gewenst!

Landschap in geel en groen

Prachtig, die koolzaadvelden in Frankrijk gisteren. We hadden geen tijd om de snelweg te verlaten om foto's te maken, daarom heb ik ze genomen vanuit de auto in volle vaart. Raampje open, snel schieten en hopen dat bomen, verkeersborden, verlichtingspalen en andere obstakels het beeld niet verstoren...


Veel foto's zijn in de prullenbak verdwenen, maar deze vind ik het bekijken wel waard (vooral in groot formaat, dus klik maar op de foto's).


En nog een met een meer dreigende lucht, mijn favoriet: