donderdag 19 april 2012

Bloesem in de sneeuw

Aan het einde van een klein bergweggetje ligt de campus van de Ecole de Physique in het bos boven les Houches. Het is er heel stil, je hoort alleen de vogels zingen.... 
Afgelopen dagen ben ik hier weer op congres geweest. Waren we hier vorig jaar in januari, dit jaar begon het congres pas half april en ik had dan ook niet verwacht
dat er nog sneeuw zou liggen. Les Houches ligt op slechts 1000 m hoogte en de hoogste top in het skigebied Prarion is 1860 m, niet echt indrukwekkend qua hoogte, maar wel qua uitzichten! 
Het was een aangename verrassing om te zien dat het skigebied nog steeds is geopend, vooral omdat dit congres een lange lunchpauze kent (en ter compensatie 's avonds laat doorgaat) om de deelnemers de gelegenheid te geven enkele uren van de sneeuw te genieten.


Dubbele pret dus, een interessant congres met veel nieuw verworven kennis met daarnaast sneeuwplezier met de collega's, en dat in april. Als je de lift neemt in dorp ga je zo vanuit de lente de winter in, want boven wacht een hele witte wereld met volop sneeuw: heerlijk!


Helaas was het de afgelopen dagen te bewolkt om vrij zicht te hebben op de Mont Blanc, daarom hieronder het informatiebord om te tonen waar we de imposant berg hadden moeten zien.


Dat was vorig jaar beter, zie foto van toen hieronder, maar je hoort me niet klagen over het weer deze week, want er was veel om van te genieten.


Hieronder het zicht dat we dinsdagavond hadden op de besneeuwde bergen vanaf het terras van de Ecole, ik vind het een bijzondere foto met een mooi kleurenpalet! Deze foto is voor de afwisseling eens gemaakt met statief (vanwege de sluitertijd van 3 s).


Woensdagochtend wachtte alweer een verrassing, want bij het openen van de gordijnen zag ik dat het ook op de campus sneeuwde, leuk, sneeuw in april! Bijzonder ook, dat laagje sneeuw op de bomen vol bloesem en op de sleutelbloempjes.Woensdag werd het later op de dag ook zonnig, dat gaf boven op de berg direct een andere sfeer dan de dag ervoor met lekker felle kleuren. 


Morgen weer naar huis, het waren heel geslaagde dagen hier in meerdere opzichten. Volgend jaar is het congres weer in januari; ik kan me er nu al op verheugen!