zaterdag 23 mei 2015

Op avontuur in de Biesbosch

Een ijsvogel zien en fotograferen, dat was een wens van Joan en mij. Na wat googelen kwamen we uit op de site van Bas Breetveld en daar werden we erg enthousiast van. Op dus naar de Biesbosch samen met Bas op 22 mei; de verwachtingen waren hoog gespannen!

Het werd een hele fijne dag: mooi weer, met fijn gezelschap in een bootje door de Biesbosch, wat wil je nog meer!Handig zo'n mobieltje, waarmee je ook nog jezelf kunt fotograferen :-).


Joan zorgde direct voor voor een leuk momentje door al turend naar de oevers te vragen: "Dat is zeker een nep-hertje daar?". Voordat Bas en ik door hadden wat ze bedoelde en onze camera's konden richten, was het reetje, dat werkelijk schitterend poseerde aan de waterkant, helaas alweer verdwenen in het struikgewas. Geen nep-hertjes in de Biesbosch dus.

Spannend werd het toen Bas een tentje voor ons opzette in de buurt van een tak die vaak door ijsvogels wordt gebruikt, onze statieven erin plaatste en 2 krukjes. Daarna begon het wachten....
Hieronder een foto van ons tentje in de omgeving, genomen door Bas


Geduld is niet mijn allergrootste kwaliteit en ik begon me al snel een beetje te vervelen, al turend door dat gazen gordijntje naar die tak. Terwijl we wat melig zaten te lachen, viel ik pardoes om met wankel krukje en al, midden in een perkje brandnetels; dat heb ik de rest van de dag gevoeld. 
Het tentje werd warm en m'n mailtjes waren al gelezen, terwijl Joan trouw de wacht hield. Ik begon ter afwisseling maar eens wat foto's van Joan te maken met m'n mobiel


toen ze me plots aanstootte: de ijsvogelman was gearriveerd!
Hij liet zich mooi zien van rechts: 


hipte om om zijn linkerkant te laten bewonderen 


en weg was hij weer. Het was geweldig om en ijsvogel van zo dichtbij te zien en gelukkig hebben we dit mooie moment niet gemist. Ik heb veel foto's kunnen maken, maar die lijken allemaal nogal op elkaar, vandaar dat ik het bij deze 2 houd. 
Ik ben heel blij met m'n nieuwe fototoestel (Nikon D7200; de getoonde foto's zijn jpg bestanden, mijn raw bestanden van dit nieuwe toestel kan ik nog even niet inlezen in de huidige versie van photoshop).

Daarna hoopten we natuurlijk op meer, maar de ijsvogels hebben zich niet meer laten zien. Met nog een mooi toertje door de Biesbosch hebben we deze prachtige en gezellige excursie in stijl afgesloten. 
Bas: bedankt voor het meenemen naar "jouw" plekjes en al je voorwerk!