dinsdag 12 juni 2012

Waar zijn de kluten- en andere vogelfoto's gemaakt?

Die vraag is herhaaldelijk gesteld n.a.v. mijn 3 meest recente blogs (Kijvende Kluten, bezorgde oudersEerste rang in het vogeltheater met aanstaande ouders, een adoptiekind en veel agressievelingen in de hoofdrollen en Smakelijk eten!), met foto's gemaakt in het prachtige Pinskterweekend. 
De meeste mensen zullen het inmiddels al wel weten of vermoeden: dat was op Texel, de plasjes Ottersaat en Wagejot boden een fantastisch schouwspel dat weekend. Er zijn altijd wel vogelaars, zelfs 's ochtends om 6 uur! Om 7 uur zaten we in een bijna aaneengesloten rij te fotograferen. 


Texel staat bekend om zijn vogelrijkdom, het is altijd genieten daar, maar vooral in de lente! Dus vooruit, ik gooi er nog een kluut tegenaan, ik heb enorm veel foto's gemaakt van deze mooie vogels.


Vogels die nog niet aan bod kwamen in de blogs zijn de lepelaars, er zijn grote kolonies op Texel en tijdens een excursie konden we de lepelaars op vrij korte afstand observeren. Dat was genieten, want  er waren jongen te zien en ook was duidelijk dat het vaak een heel gekrakeel is in zo'n kolonie.
Verder wil ik heel graag deze eidereendjes nog laten zien, ze hadden grote haast om weer bij hun moeder(s) te komen, die al in het water zwommen.


Er is nog veel meer te zien en te beleven op dit eiland, zonder compleet te kunnen en willen zijn, noem ik 
het strandDe mooie avondluchten boven de vuurtoren


De opkomende zon boven het wad


en de ondergaande zon boven de Noordzee


Heel veel bloemen!
Texel: eiland van Texelaars (schapen en inwoners inbegrepen), wandelaars, hengelaars, vogelaars, etcetera(ars): er is voor elk wat wils! Als je nu nog niet naar Texel wilt, weet ik het ook niet meer....


Mocht je meer info willen over de vogelplasjes, laat het dan maar even weten. Bedankt voor je bezoek aan mijn blog!