woensdag 6 april 2016

Clinge

Gezellig met Joan naar boshut Clinge om eekhoorntjes te zien en te fotograferen; dat belooft een hele leuke dag te worden. Het weer werkt helaas niet lekker mee, zwaar bewolkt met zelfs regen af en toe. 
Na aankomst bij de hut, sluipen we zachtjes naar de deur aan de achterkant, om eventueel aanwezige eekhoorns aan de voorkant, bij de vijver, niet te storen. Onze begeleidster daarentegen loopt met ferme pas op de vijver af en maakt zich helemaal niet druk over het verjagen van de dieren. Ze begint allerlei kleine potjes met voer te vullen en te verbergen tussen het mos. Dat zijn de vogels hier duidelijk gewend, die verschijnen onmiddellijk. De eekhoorns laten veel langer op zich wachten...

Gelukkig heeft Joan zich terdege voorbereid op deze trip en naast allerlei lekkers voor ons ook eekhoornvoer gekocht. Dat verbergt ze strategisch achter een boomstammetje bij de vijver, zodat het niet op de foto zal komen. Het voer helpt, de eerste eekhoorn komt al snel in beeld. De strategische opstelling blijkt echter zijn nadelen te hebben, we zien het voer niet op de foto, maar het grootste deel van de eekhoorn ook niet!


Alleen af en toe een olijk kopje


Het voer in de holle boomstam verstoppen is ook nog niet helemaal ideaal, maar wel veel beter. 
Uiteindelijk genieten we van drie eekhoorns rond de hut, enorm leuk!


Ik ben inmiddels eekhoornfan, wat zijn ze grappig!


Twee foto's gemaakt met de zoomlens ipv de vaste 300 mm, zodat ik ook gebruik kon maken van de spiegeling in het water:


Gezellig, die specht op de achtergrondTop, een hele fijne dag!