maandag 10 maart 2014

Texel, telkens weer!

Een geweldig weekend in maart op het altijd mooie Texel! Veel weerplaatjes dit keer, want het weer speelt dit weekend een duidelijke hoofdrol.
Zo begint een mooie dag op Texel, voor zonsopgang snel naar de Waddenkust om de zon uit zee op te zien komen. Onderweg is het al genieten van de kleuren in de lucht (eerste 2 foto's in HDR bewerkt):


Ja, daar komt de gouden bol, langzaam klimt hij steeds hoger. 


Terug naar niet-HDR-foto's en even met de tele op het toestel:


Iets dat ik al heel lang een keer wilde doen, hebben we nu eindelijk eens gedaan: met de veerboot naar Den Helder en weer terug. Gewoon, om te genieten van de mooie avondzon en de altijd aanwezige meeuwen die meevliegen met de boot. 


Weer terug op het eiland, mooi die lucht zo met het karakteristieke kerkje van den Hoorn ervoor.


Het wordt weer ochtend en we staan weer klaar bij het wad, want met die lucht en die geluiden: daar heb je vroeg opstaan natuurlijk graag voor over.We maken er een actief dagje van: hardlopen langs het wad, fietsen en natuurlijk af en toe een terrasje. Het zijn geen hele spannende dingen die we doen, maar het smaakt altijd naar meer.En dan ontdekken we de eerste lammetjes, ze zijn nog heel klein (en nog zonder oorklemmen gelukkig) en zijn superlief om te zien. 
Moederliefde


Het is voorjaar, van mij mag het zo blijven.
's Middags komt helaas vanuit zee razendsnel een dikke mist over het eiland rollen: tijd om weer naar huis te gaan. Tot de volgende keer!