dinsdag 27 september 2011

Rondslenteren in Parijs in september

Terwijl heel Nederland lekker naar de edelherten gaat kijken, moet ik twee dagen voor een jurymeeting naar Parijs.... Ik klaag echter niet, want het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen en vooral in zo'n superstad als Parijs. 


Veel natuur en dieren heb ik niet gezien daar, op vogelgebied eigenlijk alleen mussen en duiven. Ik heb daar wel mooie plaatjes van kunnen schieten, hierbij alvast een voorproefje:In het weekend had ik al veel van het voorbereidend leeswerk gedaan, waardoor ik maandagmorgen, voordat de meeting begon, lekker een uurtje door de stad kon slenteren. Ik had geen echt doel, heb gewoon wat rond gelopen, opvallende etalages bekeken en gefotografeerd wat ik leuk vond. Hieronder 2 plaatjes in 1, gevels die weerspiegelen in het etalageraam van de rattenvanger...
Het was heerlijk weer en leuk om het dagelijks leven op zo'n maandagochtend te bekijken; terwijl de een z'n broodje haalt, zit  de ander al lekker met een krantje in de zon bij een restaurantje.
Bij de Notre Dame was het een drukte van belang, heel veel toeristen die elkaar fotografeerden. Bij gebrek aan een reisgenoot die model kon staan, heb ik mensen die andere mensen fotografeerden gekiekt, dat leverde ook interessante beelden op.

Daar was ook iemand die lekkere hapjes voor de vogels uitdeelde. Hele leuke plaatjes leverde dat op met musjes en duiven die gretig aan kwamen vliegen! Verder zag ik duiven op de rand van een fontein poseren, heel mooi in het zonlicht.'s Avonds heb ik het diner overgeslagen (geen probleem na een heftige lunch eerder die dag), zodat ik zowel het "gouden" als het "blauwe" uur kon benutten voor het maken van sfeervolle beelden. 
Prachtig, dat late zonlicht op de bruggen over de Seine, maar ik heb vooral genoten van de oranje hemel achter de Eifeltoren.
Ik heb lekker lopen experimenteren met lange sluitertijdfoto's na het invallen van het duister, met het toestel stevig gestationeerd op de Seinemuur. Het was heel leuk om deze foto's te maken: een langzaam voorbij varende rondvaartboot lijkt op de foto juist heel snel te gaan, je ziet alleen een lichtstreepje. Autolampen worden aaneen geregen tot lange, gekleurde strepen; dit ga ik zeker vaker doen!


Bedankt voor alle leuke en enthousiaste reacties op mijn vorige blogs en graag weer tot horens!