vrijdag 14 oktober 2011

Beter laat dan nooit, burlen op de Hoge Veluwe

Het is nogal druk geweest de laatste tijd en daardoor kwam er helaas niets van een trip naar de Hoge Veluwe, ondanks heel veel aanlokkelijke foto's van mede-bloggers. Gelukkig hadden Jan en ik op 1 oktober dan toch de gelegenheid om te gaan, het was een prachtige dag en we hadden er echt zin in.
Bij Park de Hoge Veluwe bleek al dat we bepaald niet de enigen waren die deze bestemming hadden gekozen; er stond een lange rij mensen voor de kassa's. Gelukkig kwam niet iedereen voor de edelherten, maar op de Wildbaanweg werd het toch behoorlijk druk! Er stonden heel wat statieven met daarop indrukwekkende apparatuur opgesteld en sommige mensen hadden zelfs een hele picknicksessie georganiseerd. Wij zijn er maar gezellig naast gaan staan met onze spulletjes en hebben ons prima vermaakt tijdens het wachten op de schemering, het tijdstip waarop de herten meestal uit het bos komen.


We zijn niet teleurgesteld. Het was indrukwekkend, super om de herten zo mooi dichtbij te zien en de mannen te horen burlen. 
Deze man is er klaar voor!


Een wat rommelige foto, maar wel leuk om te zien hoe de man zich ligt uit te sloven voor de dames.


Met dichtgeknepen ogen een poepje produceren...
Ik heb er enorm van genoten, ook al sta je mannetje aan mannetje te kijken, het blijft uniek. 


Na het kijken bij de herten hebben we nog een kijkje genomen bij het Bosje van Staf om te kijken of we moeflons zagen. We hadden enorm geluk want er renden juist heel veel dieren de heuvel af, weliswaar ver weg, maar toch subliem om te zien!


Daarna moesten we in hoog tempo naar de uitgang omdat het al tegen sluitingstijd liep, maar natuurlijk moest er nog wel snel een foto gemaakt worden van de mooie lucht bij zonsondergang.