woensdag 29 februari 2012

Krooneend kiest verkeerde vrouw en andere vogelbelevenissen

Altijd weer spannend of je in een stad, naast andere interessante zaken, ook nog leuke vogels ziet. 
In Geneve zagen we bij het hotel heel veel mussen en duiven, maar bij het meer werd het echt verrassend.

Zoals je hiernaast al kunt zien, zochten veel vogels de beschutting van de haventjes op. Tot mijn verrassing waren er niet alleen mooie eendjes te zien, maar ook grote zaagbekken. Prachtig om te fotograferen in combinatie met het heldere, blauwe water!
Jammer alleen dat je op de kade altijd een stuk hoger staat dan het water, fotograferen vanuit een laag standpunt is dan niet mogelijk. Toch heb me er heel leuk vermaakt, zoals met het prachtige krooneendje hieronder:


Deze eend was namelijk niet alleen, maar had zijn oog laten vallen op een aantrekkelijk vrouwtje van een andere soort. Waar hij ging, daar zag je haar en andersom. Hij dook zelfs waterplantjes voor haar op, die ze vervolgens samen opaten.Vrouwtjes krooneenden waren er overigens ook, hieronder een slapend exemplaar, het mannetje lijkt er niet erg tevreden over.


Dame grote zaagbek staat even op de kant, zodat we haar mooie oranje poten ook eens kunnen bewonderen,


maar ook zwemmend vind ik het een prachtige vogel.


Meneer grote zaagbek was ook in de buurt, hier ziet hij er vredelievend uit,


maar als hij zo hard aan komt zwemmen, berg je dan maar


want voordat je het weet, krijg je een ferme pik met die grote snavel


Hieronder een kokmeeuw (denk ik) in een wat onduidelijk kleed, zo'n beetje tussen winter- en zomerkleed in?


En tot slot nog de kuifeendjes,


altijd leuk om te zien, die zwart/witte mannen met hun trotse kuif
en de mooie bruine vrouwtjes, die maar een heel klein kuifje hebben


Dag, tot de volgende keer!


Meer plaatjes vanuit Geneve, zie je in:

Zon, kristalhelder water en veel gezelligheid in Geneve

Een congres in Geneve, dat is helemaal niet vervelend als het ook nog eens heel mooi weer is!


Afgelopen dagen hebben we in de vrije uurtjes en op zondag kunnen genieten van volop zon, waardoor deze stad aan het grote meer met kristalhelder water een heel mooie en rustgevende uitstraling krijgt. 
De oude stad met de kathedraal was een en al gezelligheid, op de terrasjes en in de parken: overal zaten mensen te genieten van het voorjaarszonnetje. Het voelde een beetje als vakantie, maar natuurlijk was er ook werk aan de winkel!


In de kathedraal viel tijdens ons bezoek het zonlicht precies door het roosvenster, wat mooie lichteffecten veroorzaakte op de vloer, pilaren en mensen:


Natuurlijk hebben we lekker langs het meer gewandeld en de dammen in het meer "bedwongen". Dat was een bijzondere ervaring op zondag, toen er vrij harde wind stond: aan de ene kant van de dam, de windkant, lag nog sneeuw en aan de andere kant zaten mensen heerlijk in de luwte te genieten in het zonnetje, zoals te zien op onderstaande foto:


Aan het eind van deze dam stond een leuk torentje (met Jan ervoor). Halverwege de dam wordt een enorme waterstraal de lucht in gestuwd, maar alleen bij niet al te harde wind, op zondag was er geen fontein te zien dus.Maar later in de week wel! Het echtpaar op de foto hieronder zat  gezellig samen het mooie uitzicht te tekenen, ik vond het geheel zo wel een geslaagd plaatje voor een foto. Let ook even op het zonnetje dat nog net op de boomstam te zien is linksboven op de foto.


Nog wat plaatjes: het Brunswickmomument en een van de vele beelden aan het meer tegen een knalblauwe lucht

Mur des Reformateurs: 
mooi om naar te kijken en leuk om op te klimmen....

Tenslotte nog een panorama van de stad, gemaakt na een duizelingwekkende beklimming van de oude wenteltrappen in de kathedraal (click maar weer op de foto voor een vergroting).


Een mooie stad en een bezoek zeker waard. Bedankt voor je bezoek!
Wil je zien wat we op het water van het meer zagen dobberen, click dan hier: