zaterdag 4 februari 2012

Sprookje in de winter; ik houd van Holland!

Vanochtend bleek onze omgeving veranderd te zijn in een sprookje. Het hard keihard gevroren en de mist van de afgelopen nacht was daardoor uitgegroeid tot een prachtige rijp; samen met de opkomende zon en de inmiddels blauwe lucht een geweldige combinatie, snel dus even met het toestel naar buiten. Genieten was het met allemaal hoofdletters dus, dit zie je niet vaak!

Gaaswerk verandert in kantwerk
De ijskristallen aan het prikkeldraad vormen hier en daar lange slierten, heel bijzonder Heel veel ganzen kwamen aanvliegen. Ze zijn nog net te zien, al die kleine stipjes in de lucht (click maar op de foto).


Super mooi!


Riet met heel veel rijp


 En nog meer dikke rietpluimen


Ik val in herhaling, het was puur genieten...


Vanmiddag bleef de zon goed z'n best doen en helaas smolt de rijp letterlijk "als sneeuw voor de zon". 
Het was wel heerlijk buiten en heel gezellig op de Vaart voor het huis. En die wakken van gisteren? Daar schaatste iedereen gewoon om heen..., het ijs golfde hier en daar op en neer, maar er is niemand doorgezakt. 


De gemeente had uit voorzorg een ambulance stand-by staan, maar reddingsacties waren gelukkig niet nodig en zo te zien hadden de ambulancerijders een genoeglijke middag.

Voorzichtig maar bij het schaatsen en andere winteractiviteiten, iedereen een fijne dag gewenst en bedankt voor alle commentaren op mijn blogs!