zondag 26 januari 2014

Genieten in de zon: Athene en Sounio in januari

In iedere baan heb je leuke en hele leuke momenten; voor mij begon het nieuwe jaar goed met een werktrip naar Athene, terwijl Jan ook nog langs kon komen. Naast werken en bijpraten met de collega's is het dan fijn om een paar uurtjes te hebben voor minder inspannende zaken, tijdens lunchtijd of in de avonduren, met als speciaal hoogtepunt het vieren van de twee prijzen die we kregen in oktober.
In het weekend was er voor vertrek ook nog tijd om even rond te lopen in de stad:

We brachten een bezoekje aan de centrale markt, een overdekte markt met voldoende vlees, vis en groente voor heel Griekenland (leek het wel). Indrukwekkende hoeveelheden vlees! Ik word nooit vrolijk van al die kadavers, maar ergens is het toch wel heel interessant om het inwendige van die dieren zo mooi uitgestald te zien, dat doen we in Nederland niet.


Let even op die keurig opgeknoopte darmen en al die organen die strak georganiseerd opgehangen zijn. 


Ik geef toch de voorkeur aan de groentemarkt: mooi van kleur en fris van geur.
Overal hangen kooitjes met ijverig zingende vogeltjes tussen de koopwaar. 


Bijzonder vissen op de vismarkt met eindeloze rijen vis...


Wow, lekker op een terrasje in de zon, dit is wel heel bijzonder in januari; zelfs voor Griekse begrippen is het lekker warm voor de tijd van het jaar.


Tijdens het weekend-uitje naar Sounio, waar de tempel van Poseidon (of wat er van over is) staat op een werkelijk schitterende plek met aan drie kanten zee, zagen we een viertal Aziatische steenpatrijzen. Ze bleken niet erg schrikachtig, getuige ook de eerste foto van deze blog (genomen met een groothoeklens). Daarna genoten we tijdens een romantisch etentje op het stand van een schitterende zonsondergang.
Uitzicht vanaf de Acropolis over die enorme stad AtheneHieronder: op de Akropolis met zicht op het Parthenon en verder naar rechts het Erechteion, waanzinnig interessant om te bekijken (voor mij de zoveelste keer; het blijft mooi).


Super fijn om weer in Athene te zijn.