zaterdag 17 september 2011

San Diego: mixture van natuur, bijzondere mensen en archtectuur

Dit wordt een tamelijk lange blog, omdat ik nog veel San Diego ervaringen probeer samen te vatten in dit stukje. We hebben daar in weinig tijd veel gezien en meegemaakt, zowel in de stad als op het gebied van natuur buiten de stad (zie daarvoor ook de vorige blogs).
In de stad is trouwens ook genoeg natuur te bewonderen, getuige sommige onderstaande foto's. De grootbloemige hibiscus die wij alleen kennen als kamerplant staat overal uitbundig te bloeien.
Het vliegveld ligt heel dichtbij de stad aan de oceaan, landende vliegtuigen komen daarom heel laag overvliegen, een fascinerend gezicht!


Beelden van het congrescentrum en van de omgeving.
Heel veel avonden met een prachtige ondergaande zon!


San Diego wordt wel de "finest city" in de VS genoemd, vanwege o.a. de mooie ligging, het aangename klimaat en vele andere redenen. 
Daklozen zijn ook hier aanwezig, maar ze hebben ogenschijnlijk een minder hard leven dan in andere Amerikaanse steden. Ze zien er enorm gebruind uit, zoals de dakloze links op de foto die met zijn hondje speelt. Rechts zit een brandweerman, z'n collega's zijn aan het sporten in het park, hij zit even te relaxen. 


Er wonen excentrieke mensen in deze stad; de mevrouw hieronder zat op een pleintje te lezen, ze had haar konijn gezellig meegenomen in een doos op een wandelwagentje.


en het echtpaar op de foto hieronder had hun teckel ook al in een wandelwagentje meegenomen. De ijsjes die ze kochten, werden liefdevol gedeeld met de hond: een hapje voor het hondje, een hapje voor henzelf....We wandelden ook in de Torrey Pines State Reserve met de schitterend gestructureerde kliffen en de Torrey Pines, die op maar 2 plekken in de VS voorkomen.
De grutto's die we hier zagen, lijken precies op de onze, maar ze hebben een roze snavelbasis i.p.v. een oranje.Prachtig om naar te kijken zijn de mooie, maar giftige Monarchvlinders, die steeds (te) snel langs kwamen fladderen. Soms gingen ze heel even zitten op deze struik met paarse bloemen, dan kon ik snel aan de slag met m'n toestel. Geduldig wachten in de zon dus. 
Op onderstaande foto is zowel de vlinder als de rups te zien, de laatste is ook al een opvallende verschijning vanwege de zwart-wit-gele bandering.

Overal kom je deze ondeugende grijze eekhoorntjes tegen:Tenslotte nog wat beelden van de stad, gemaakt door Jan toen ik op congres was:

Al met al weer een heerlijke trip, waarin we veel gezien hebben. Heerlijk om in September nog even lekker te kunnen genieten van de Californische zon, dat doet een mens goed.

Iedereen bedankt voor de goede commentaren en tips en graag weer tot horens!

16 opmerkingen:

 1. ziet er indrukwekkend uit allemaal. kan mij voorstellen dat jullie genoten hebben. groetjes Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ziet er heel indrukwekkend uit allemaal. Kan mij goed voorstellen dat jullie genoten hebben. groetjes Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Marion,
  Ik herken de hibiscus en de eekhoorn van Panama, daar zie je die ook. Wat een indrukwekkende kliffen. Mooi de mensen erbij om de grootte te kunnen zien. Ook de vlinders zijn erg mooi. Fijne reis met veel indrukken lijkr me zo.
  Leuk dat je een link naar mijn site hebt geplaatst, bedankt.

  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige serie foto's. Dank je wel voor het laten zien.
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Marion,

  Mooi verslag. Fotografisch gezien vind ik de silhouetfoto (boom) erg erg mooi. En ook de vlinders staan er bijzonder fraai op.

  Dat van die hond die ijs gevoerd krijgt, doet bij mij altijd een gevoel van irritatie opkomen; maar laat ik niet over een ander oordelen.

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marion,

  Mooi weergave van de natuur, de stad en het gewone dagelijkse leven daar. Ziet is fascinerend uit allemaal. Alleen al voor het weer!

  groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Marion, wat een prachtige foto's. Byzonder om te zien en leuk dat je er wat bij verteld!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige en afwisselende serie!
  De ondergaande zon, de kliffen en de vlinder springen er voor mij het meest uit, maar ook de eerste foto van Jan vind ik heel erg mooi, licht en compositie zijn echt super.
  Groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Marrion
  Wat een prachtige foto's..Mooi dat uitzicht bij het water..Maar ook die vrouw die haar konijn meeneemt...Geweldig :)
  En die staande eekhoorn..
  Maar ook de stad ziet er mooi uit..wat een verschil tussen rijk en arm..
  Prachtige log
  Gr Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Marion,

  Fraaie serie die ik zo herken.Heb je geen Gieren gezien die veel langs de kustlijn fourageren? Jullie hebben daar wel genoten naast het werken lees ik in je Blog, leuk hoor!

  Bedankt voor je leuke reacties en groeten,

  Henk.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. A great post. So many different picture, and they are all great. Wonderful work.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige foto's van natuur en architectuur in en nabij San Diego!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow such lovely shots. The tree is amazing :) What a beautiful PicStory which startet with this pretty macro :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi. De ondergaande zon met het silhouet van de boom vind ik heel goed. De monarchvlinder, prachtig en wat zijn die eekhoorntjes leuk.
  Zoals je leest, de natuurkiekjes spreken mij toch het meeste aan.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wow, these shots are all amazing. Thanks for visiting my blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. The Magnificent Pepijn Hendriks26 september 2011 om 22:35

  AWESOME :O

  BeantwoordenVerwijderen