vrijdag 14 oktober 2011

Beter laat dan nooit, burlen op de Hoge Veluwe

Het is nogal druk geweest de laatste tijd en daardoor kwam er helaas niets van een trip naar de Hoge Veluwe, ondanks heel veel aanlokkelijke foto's van mede-bloggers. Gelukkig hadden Jan en ik op 1 oktober dan toch de gelegenheid om te gaan, het was een prachtige dag en we hadden er echt zin in.
Bij Park de Hoge Veluwe bleek al dat we bepaald niet de enigen waren die deze bestemming hadden gekozen; er stond een lange rij mensen voor de kassa's. Gelukkig kwam niet iedereen voor de edelherten, maar op de Wildbaanweg werd het toch behoorlijk druk! Er stonden heel wat statieven met daarop indrukwekkende apparatuur opgesteld en sommige mensen hadden zelfs een hele picknicksessie georganiseerd. Wij zijn er maar gezellig naast gaan staan met onze spulletjes en hebben ons prima vermaakt tijdens het wachten op de schemering, het tijdstip waarop de herten meestal uit het bos komen.


We zijn niet teleurgesteld. Het was indrukwekkend, super om de herten zo mooi dichtbij te zien en de mannen te horen burlen. 
Deze man is er klaar voor!


Een wat rommelige foto, maar wel leuk om te zien hoe de man zich ligt uit te sloven voor de dames.


Met dichtgeknepen ogen een poepje produceren...
Ik heb er enorm van genoten, ook al sta je mannetje aan mannetje te kijken, het blijft uniek. 


Na het kijken bij de herten hebben we nog een kijkje genomen bij het Bosje van Staf om te kijken of we moeflons zagen. We hadden enorm geluk want er renden juist heel veel dieren de heuvel af, weliswaar ver weg, maar toch subliem om te zien!


Daarna moesten we in hoog tempo naar de uitgang omdat het al tegen sluitingstijd liep, maar natuurlijk moest er nog wel snel een foto gemaakt worden van de mooie lucht bij zonsondergang.


8 opmerkingen:

 1. Hoi Marion,
  De edelherten zijn telkens weer mooi om te zien, en het spektakel langs de Wildbaan in gewoon leuk om eens mee te maken, maar je laatste twee foto's boeien me toch het meest.
  Geweldig om die moeflons zo te zien, en een schitterend beeld van de lucht bij zonsondergang.
  Groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi Marion, weer mooi licht he ;-)Gr MArlies

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marion,

  Wat een prachtige serie. Niet alleen je herten, maar ook de laatste 2 foto's van de kudde moeflons en de zonsondergang, genieten.
  Prettig weekend.

  Groetjes,
  Arné

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Marion,

  De edelherten staan er goed op. Maar de moeflon-foto vind ik prachtig. Heel fraai zoals het licht op de hoorns valt en hoe ze allemaal dezelfde kant op gaan. Mooi die begroeiing op de achtergrond, alsof het een berglandschap is. Ok de laatste foto is super.
  groeten, gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Marion,
  dit vind ik geweldige foto's super.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marion,
  mooie en herkenbare serie van de bronst op de hoge Veluwe. Blijft een belevenis dit mee te maken en zo mooi in beeld te kunnen brengen. De 2 laatste foto's zien er ook erg sfeervol uit.

  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Marion.
  Wij zijn al wat in het park geweest. Maar Moefloens nooit gezien. En dan je laatste foto'PRACHITG.
  Groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi dat je toch in oktober ook nog van de bronst kan genieten. Prachtitge foto's. De herten maar vooral de enorme groep moeflons, wat een foto.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen