zaterdag 22 oktober 2011

Een wandelingetje door Nantes

Begin oktober ben ik weer in Frankrijk geweest vanwege een korte meeting in Nantes. Ik vind het altijd een fijn oord om te vertoeven, vanwege heerlijk eten, meestal mooi weer (maar nu even niet) en interessante mensen. 


Hieronder het uitzicht op de Loire vanuit mijn hotelkamer; het uitzicht was niet heel bijzonder, maar ik vind de foto met al die lichtjes leuk! M'n kleine fototoestelletje bleef maar net staan op de schuin aflopende vensterbank buiten, ik heb de polsband stevig vastgehouden tijdens het belichten (15 sec), ik was bang dat ik m'n toestel anders in de Loire zou zien verdwijnen.
Na de vergadering had ik zowaar een uurtje over voordat ik weer naar de luchthaven moest, dat gaf me dus de gelegenheid om nog even door de stad te wandelen. Natuurlijk heb ik rondgekeken bij het mooie kasteel en de kathedraal en ook nog lekker mensen en winkeltjes in de omgeving bekeken. Interessante vogels heb ik niet gezien helaas, alleen duiven vlogen rond, maar waar zie je die niet?


Hieronder een paar foto's genomen in de elegante, witte kathedraal:Een van de beelden op de beroemde graftombe van Frans II, hertog van Bretagne. Dit bijzondere beeld dat de wijsheid uitbeeldt, heeft 2 gezichten.Een klein kapelletje in de oude Eglise Sainte  Croix


Tot slot: deze buslading bezoekers was net uitgestapt om de kathedraal te bezoeken. Iedereen liep lekker door, behalve de 3 dames die elkaar heel veel te vertellen hadden..... Van dit soort tafereeltjes kan ik echt genieten.


Bedankt weer voor jullie reacties en commentaren op vorige blogs!

9 opmerkingen:

 1. Hey Marion,
  Wat bof je toch met al die reisjes.
  Bijzonder mooie foto's
  Fijn weekend
  marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Marion,

  Ook dit is leuk om naar te kijken, weer iets anders.

  Groetjes,
  Arné

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Marion,

  das sind wunderschöne Fotos!!!!!

  Schönes Wochenende
  Eva

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel wat anders maar ook heel goed gedaan, vooral de foot's in het kapelletje vind ik erg mooi gemaakt, daar moet je toch oog voor hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Marion, je maakt altijd goed gebruik van je mogelijkheden als ergens bent.
  De eerste foto vind ik knap werk,heel mooi belicht. Een van de vele pogingen, of had je de sluitertijd met beleid op 15 sec gezet?
  De rest van je foto's vind ik ook heel boeiend, mooie objecten heb je uitgekozen en prachtig belicht.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amazing photos! The first is a wonderful night shot. The beautiful white arches of the second are breathtaking and I love the dramatic doorway in the last.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Marion,
  Jij kom nog eens ergens, zo kunnen wij dan van je foto's genieten. Ik zie in je vorige blog dat je ook in de blauwe kamer ben geweest, daar kom ik ook nogal eens.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Marion,
  Lijkt me niet verkeerd zulke reisjes. Eventjes naar Nantes voor een vergadering, lekker hoor.
  En dan tussendoor ook nog even prachtige foto's nemen, helemaal Super!!
  Jij hebt een goed leven, Marion,.haha..!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen