donderdag 19 april 2012

Bloesem in de sneeuw

Aan het einde van een klein bergweggetje ligt de campus van de Ecole de Physique in het bos boven les Houches. Het is er heel stil, je hoort alleen de vogels zingen.... 
Afgelopen dagen ben ik hier weer op congres geweest. Waren we hier vorig jaar in januari, dit jaar begon het congres pas half april en ik had dan ook niet verwacht
dat er nog sneeuw zou liggen. Les Houches ligt op slechts 1000 m hoogte en de hoogste top in het skigebied Prarion is 1860 m, niet echt indrukwekkend qua hoogte, maar wel qua uitzichten! 
Het was een aangename verrassing om te zien dat het skigebied nog steeds is geopend, vooral omdat dit congres een lange lunchpauze kent (en ter compensatie 's avonds laat doorgaat) om de deelnemers de gelegenheid te geven enkele uren van de sneeuw te genieten.


Dubbele pret dus, een interessant congres met veel nieuw verworven kennis met daarnaast sneeuwplezier met de collega's, en dat in april. Als je de lift neemt in dorp ga je zo vanuit de lente de winter in, want boven wacht een hele witte wereld met volop sneeuw: heerlijk!


Helaas was het de afgelopen dagen te bewolkt om vrij zicht te hebben op de Mont Blanc, daarom hieronder het informatiebord om te tonen waar we de imposant berg hadden moeten zien.


Dat was vorig jaar beter, zie foto van toen hieronder, maar je hoort me niet klagen over het weer deze week, want er was veel om van te genieten.


Hieronder het zicht dat we dinsdagavond hadden op de besneeuwde bergen vanaf het terras van de Ecole, ik vind het een bijzondere foto met een mooi kleurenpalet! Deze foto is voor de afwisseling eens gemaakt met statief (vanwege de sluitertijd van 3 s).


Woensdagochtend wachtte alweer een verrassing, want bij het openen van de gordijnen zag ik dat het ook op de campus sneeuwde, leuk, sneeuw in april! Bijzonder ook, dat laagje sneeuw op de bomen vol bloesem en op de sleutelbloempjes.Woensdag werd het later op de dag ook zonnig, dat gaf boven op de berg direct een andere sfeer dan de dag ervoor met lekker felle kleuren. 


Morgen weer naar huis, het waren heel geslaagde dagen hier in meerdere opzichten. Volgend jaar is het congres weer in januari; ik kan me er nu al op verheugen!

8 opmerkingen:

 1. Dat zal zeker een grote verrassing zijn geweest om van de lente in sneeuw oase te zijn beland.
  Super mooie foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marion,
  Wat een bijzonder mooie winterse plaatjes. Echt een schitterend gebied zo met die sneeuw.
  Wel fijn dat je daar niet alleen aan het werk bent, maar ook nog wat van de omgeving mocht verkennen. Je hebt maar een mooi leventje jij,..haha..!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Marion, wat heb je er weer een heerlijke serie van gemaakt. Mijn favoriet is de laatste foto. Mooie combi van wit op de grond, het hutje, het blauw van de lucht en de witte wolken. Schitterend. I woud to have been there.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me geweldig om mee te maken, het besneeuwde landschap met die prachtige vergezichten. Sneeuw op de bloesem? Werkt dat hetzelfde als de hele nacht beregenen zoals wij dat met fruitbomen doen? Sneeuw Isoleert ook. De laatste foto is erg mooi.
  Je reist heel wat af en weet er steeds ook van te genieten als ik je blogs zo volg. Mooi hoor.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig gebied en super foto´s. Groetjes, Essi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt regelmatig een mooie gelegenheid om werk en fotografie te combineren.
  Ook nu heb je daar weer geweldig gebruik van gemaakt!
  Wat een prachtige omgeving en vooral wat fantastisch vastgelegd.
  Heel mooie serie, waarbij ik de bloesem met het sneeuwmutsje op wel een absolute
  topper vind en ook de laatste foto vind ik super.
  Mooi dat je ons hier ebven van hebt laten mee genieten.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tjonge wat leuk....
  werken en .....sneeuwpret!! dat is toch
  wel erg bijzonder...
  Wat een mooie serie ..prachtig..de 1ste drie kun je
  komende kerst zo gebruiken voor je wenskaarten...
  Bijzonder toch dat je daar in april nog gewoon kunt skiën
  en volgend jaar weer...wat een luxe...

  Fijn weekend en lieve groetjes Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow, zo wil iedereen wel naar een congres ;-)
  Fijn dat je gelegenheid had om hier van te genieten, en ons te kunnen laten mee genieten, want wat is het daar prachtig!!
  foto 1 en 2 zijn toppers, nr 9 spreekt me ook zeer aan.
  En ja, bloesem met een sneeuwmutsje zie je ook niet dagelijks.
  Erg mooie serie Marion!
  Groetjes en fijn weekend
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen