vrijdag 18 mei 2012

Oxford: een aanrader

Wat een leuke en interessante stad is Oxford! Ik was er afgelopen week om een seminar te geven en gelukkig had ik enkele uren om met een gids in de stad rond te kijken. Ik wil graag nog eens terug, want wat is hier veel te zien! 

Oxford University is heel oud en zeer prestigieus; om er te studeren moet je een echte uitblinker zijn. De studenten studeren niet alleen aan de universiteit, maar volgen ook lessen en ontvangen begeleiding in de Colleges. Om lid te worden van een College moet je door een zware ballotage, maar als je aangenomen wordt, heb je ook wat! Veel colleges zijn prachtig van architectuur en inrichting en bieden veel hulp bij de studie. Ze staan daarnaast ook bol van de tradities, daar moet ik me nog nader in verdiepen.

Op de foto hierboven een van de binnenpleinen (quadrangle) van Jesus College en hieronder de enige graffiti die is toegestaan: een overwinningsuiting van een roeiwedstrijd; heel belangrijk in Oxford. 


Hieronder de eetzaal in Jesus, met aan het eind een verhoging waarop de eettafel van de professoren staat. Dat hebben we echt niet in Rotterdam! De gevels en zelfs de regenpijpen zijn rijk versierd.


Hieronder de prachtige Divinity School in Oxford (1488), gebruikt voor het verwisselen van de toga's na de examens (studenten doen examen in Oxford in toga..., dat zou hier ook leuk zijn), maar ook bekend als de ziekenzaal in de Harry Potter films. Het plafond is een waar meesterwerk, zeker als je bedenkt hoe oud het is.


Het glas in de ramen van deze zaal is heel oud en vervormt het uitzicht enigszins.


In de examenperiode kun je dus dit soort taferelen zien: studenten die de stad doorkruizen in toga.


De Covered Market, een oude markt uit 1774, gezellig en lekker overdekt shoppen, af en toe geen overbodige luxe in Engeland.....


Merton street, een heel oude straat met originele cobblestones; prachtig om te zien, maar niet fijn om op te lopen of fietsen!


Vanuit de bus terug naar Heathrow uitzicht op het mooie Engelse landschap, koolzaad was hier ook veel te zien, prachtig dat knalgeel.


Zin in een tripje naar Oxford? Het is een aanrader!

7 opmerkingen:

 1. Ik had hier dus zeker nooit toegelaten geworden, haha. Het ziet er allemaal heel mooi uit, wat een prachtige wolkenpartijen Marion.Vooral de laatste met de zwarte wolken en het oplichten van het geel helemaal super.
  hartelijke groet marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke Engelse sfeer laat je in je foto's zien...

  Groet,

  Ben

  p.s. de Woudaapjes zitten er weer. Ik ga vanavond even kijken en mogelijk neem ik nog even contact op om a.s. zondag met een groepje Fotografen te gaan kijken. Laat me je telefoonnummer even weten dan kan ik e.e.a. kortsluiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. tJONGE JONGE DE JONG BOLLEBOOS..mooi!
  Enjoy!

  Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marion....

  Architectuur fotografie gaat je prima af!!
  een aanrader...moeten we ook maar
  een naar Oxford, ziet er idd erg mooi uit..
  Prachtige opnames heb je ervan gemaakt..prima gedaan!!

  fijn weekend en Lg, Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 5. That almost 240 year old market has amazing interiors!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marion,
  Leuk dat je steden waar je naar toe gaat altijd zo moi
  fotografisch in beeld brengt. Dat geeft mij de gelegenheid
  om rustig in Drenthe te blijven en toch te genieten van het
  mooie dat z'n stad te bieden heeft.
  Prachtige foto's heb je er van gemaakt en interessante informatie
  er bij, leuk!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen