maandag 28 mei 2012

Smakelijk eten!

Een vrij pinksterweekend met een fraaie weersverwachting: dan zijn de plannen voor een paar dagen erop uit snel gemaakt! De mannen konden en wilden ook mee: wat wil je nog meer. 
Het zijn gezellige en prachtige dagen geworden, we hebben ons heerlijk vermaakt en zijn bijna continu buiten geweest.  Mijn plannen om eerst de foto's die nog liggen te plaatsen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen, want de foto's die ik nu kon maken wil ik heel graag laten zien met vandaag eens meeuwen in de hoofdrol.
Op de veerboot begon de pret alweer; dit keer probeerden we de altijd aanwezige meeuwen te verleiden om brood uit de hand te pikken en dat is gelukt! Andere opvarenden vonden dat ook leuk en gingen hetzelfde doen: de meeuwen hebben dus een prima vlucht gehad met veel smakelijke hapjes.

Dat meeuwen niet alleen brood lusten en eten hebben we ook gezien; om dat te tonen stel ik jullie eerst een hele groep Eiders die we ontmoetten voor. Enkele moeders met heel veel pulletjes in een creche, zo leuk om te zien, we hebben er uitgebreid naar zitten kijken. De jongen duiken er vrolijk op los, continue is er opspattend water te zien.


Een jong was wel erg driest en durfde ver bij de oppasmoeders vandaan te zwemmen. Ik zei nog tegen Jan: "Dat is vragen om problemen, want een meeuw kan hem nu zo uit het water pikken", toen dat inderdaad gebeurde. We zagen het ongelukkige jong in een flits uit het water gesnaaid worden, ik kon nog net vastleggen hoe hij bungelend aan 1 pootje begon aan zijn eerste en tevens laatste vlucht... Triest, de natuur is hard, een eidertje kan zo maar de prooi van een "roofvogel" worden.


Heel veel meeuwen waren verderop aanwezig op een deel van het strand dat werd opgespoten, indrukwekkend veel meeuwen zelfs, fantastisch om dat te zien tegen het prachtige oranje licht van de ondergaande zon. We hebben enorm staan genieten, wat een aanblik!


Om in de stemming te blijven nog een paar sfeerplaatjes als afsluiter:We hebben niet alleen meeuwen gezien dit weekend, de volgende serie zal gaan over samenwonende sterns met alle perikelen van dien, zie vogeltheater.
Dank weer voor je bezoek en reactie!

18 opmerkingen:

 1. Wat een meeuwen, en zo dichtbij.
  Vind je ze dan niet eng als ze zo op je af komen om brood uit je handen te pikken.,
  De zonsondergang, met precies in de zon het silhouet van een meeuw is super.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bijzonder mooie opnames Marion....je nieuwe header is werkelijk een JUWEEL van een FOTO !!!

  Groetjes, Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldig mooie serie is dit zeg. Die meeuw moest ik even aan manlief laten zien. Prachtig gewoon. Wat zul jij genoten hebben. Het spat gewoon van het beeld af!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow Marion, kan me voorstellen dat je hier niet mee wilde wachten, spectaculair moment van de meeuw met eidereendjong, maar ook de rest is niet te versmaden. Foto 4 vind ik heel sterk met de boot erbij, maar de absolute topper is nr 7, grandioos!!
  Groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo.......wat mooi...
  prachtige opnames, waarvan de laatst sfeerplaten echt mij favoriet zijn...
  heel mooi gedaan en ja wat is de natuur hard hè..
  heel mooie serie...prachtig ook de meeuwen actie foto's..nouja op die ene
  na dan!!

  gr. Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow prachtig! Schitterende sfeer foto's en ook heel goed vast gelegd hoe hard de natuur kan zijn.
  Super!
  Mvg, Jerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Marion,

  "Triest, de natuur is hard". Mooi discussiepunt. Wel hard maar niet triest wat mij betreft.
  Mooi verslag, leest lekker weg. Knap hoe je dat voor elkaar krijgt dat die zon niet alles uitbijt op die laatste foto's.

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad een discussiepunt, Robert, bedankt voor je reactie. Ik vond het triest om te zien hoe het jong dat ik een tijdje had gevolgd plots uit het water werd geplukt. Natuurlijk weet je dat het zo gaat in de natuur (jonge meeuwtjes moeten ook eten), maar iets met eigen ogen zien maakt de beleving anders. Triest sloeg dan ook meer op mijn gevoelens op dat moment dan op de kringloop in de natuur.

   Verwijderen
 8. Hai Marion,

  Wat een prachtige zonsondergangen.
  Normaal vind ik heel veel vogels op een foto storend, maar hier zorgt het duidelijk voor een meerwaarde.
  Heel mooi het licht gevangen.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Marion, wat een prachtige blog.
  Wat een moment om vast te kunnen leggen met de jonge Eider,
  knap werk.
  Maar ook de foto's met de zonsondergangen vind ik super.
  Duidelijk dat je zeer genoten hebt daar en ik ben benieuwd
  naar de rest van je foto's.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Marion,
  geweldige foto's vooral de laatste foto's.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke momenten, mooie foto's Marion. De foto met de meeuwen in de lucht en de boot op de achtergrond vind ik heel geslaagd. De meeuw met jong eendje is natuurlijk een treffer, als vinden wij het een triest moment. Dan de laatste 3, met de eerste als mooiste met de meeuwen met oranje lucht. Ik begrijp dat je deze opnames graag wilde laten zien.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Marion,

  ik had de foto van het kleine eidertje al op Birdpix gezien. De natuur is hard inderdaad, maar ik vind het toch wel zielig. Prachtige foto's heb je hier geplaatst!

  Groetjes, Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo Marion,
  Geweldige serie geworden.

  Groetjes,
  Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtige opnames van een geslaagde dag. Zoveel vogels in het licht van de ondergaande zon, super moo!
  Hartelijke groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooie serie geworden, vooral met de zon is een pracht foto. Lekker genieten wanneer je deze foto's kan maken.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik zeg...verkopen die foto's! Ze zijn geld waard hoor!
  Wat heerlijk dat je deze hobby kan combineren met vakantie vieren..

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Een woord SUPER.

  De meeuwen zijn echt heel brutaal. Bij ons hingen ze ook naast de veerboot. Ze weten dat ze eten krijgen van de passagiers. het is een feestje voor ze.

  Ach de Eidereend, maar ik heb gelezen dat 80% van de jongen niet overleeft. 20% zou maar groot en volwassen worden. Leven en overleven.

  Ze zijn geweldig goed. Vooral die meeuw met net dat kleine pootje in het puntje van de snavel. Hoe krijg je die zo mooi! Dan moet je wel de camera aan je hoofd geplakt hebben ;)
  Wat voor lens heb je daar voor gebruikt?

  De zonsondergang met de silhouetten van de vogels, geweldig. Je kan zo een hele leuke serie kaarten laten maken hier van.
  Doe ik tegenwoordig ook. Leuk als verjaarscadeau. Iedereen kan wel een kaart in de winkel kopen ( die niet eens goedkoop zijn)

  Fijn weekeinde.
  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen