dinsdag 10 juli 2012

Ruziënde reigertjes en reigers te paard

Genieten hier in de Camarque: prima gezelschap, heel mooi weer, gezellige en interessante stadjes, lekker eten en fantastische natuur inclusief heel veel vogels. Je begrijpt het al: er zijn weer talloze foto's gemaakt... Vandaag enkele kleine reigersoorten die hier heel veel voorkomen in de hoofdrol, omdat ik die heel mooi heb kunnen observeren en vastleggen. Het gaat om de kleine zilverreiger en de koereiger, veel kijkplezier!
De kleine zilverreiger heeft heel mooie franje-achtige veren en aan zijn poten leuke gele voeten.


Jonge reigers in een boom zaten met smart te wachten op hun ouders, dat was duidelijk te horen en vooral te zien toen een van de ouders eindelijk wat te eten kwam brengen. Die jongen gaan niet bepaald zachtzinnig om met hun ouders, ze kunnen de vis niet snel genoeg uit de bek van hun ouders krijgen en enig geweld wordt niet geschuwd!


De kleine zilverreiger is mooi, maar de koereiger vind ik nog mooier, met dat subtiele bruin en die geel-oranje snavel. De koereiger hieronder kon ik aan het eind van de middag fotograferen met mooi licht.Even flink dreigen naar een kleine zilverreiger die te dicht bij komt


Ah, een gaaf moment om te zien, ik ben blij met de foto hieronder!


De koereiger krijgt z'n zin, want de kleine zilver gaat er als een haas vandoor, de koereiger kijkt hem triomfantelijk na met z'n grappig gele ogen.


Maar ook de jongen van de koereiger kunnen er wat van, ze behandelen hun ouders al even hardhandig als die van de kleine zilverreiger! Hier zaten 3 grote jongen te bedelen, de ouders kregen het voedsel nauwelijks aangesleept.


 En hop daar gaat weer een vis!


Ik ben erg in m'n sas met deze fotomomenten ondanks het feit dat de voedermomenten ietwat rommelige foto's opleverden.
In de Camargue en later ook in Spanje hebben we natuurlijk ook heel veel van de beroemde wilde witte paarden gezien 


en wat bleek: koereigers zijn niet alleen dol op de koeien waarnaar ze vernoemd zijn, ze rijden ook graag paard: zo leuk om te zien! Schommelend deinen ze mee op de rug van het paard en kunnen de omgeving zo mooi in de gaten houden. De paarden trekken zich van de reigertjes niets aan, ze lijken het prima te vinden, die kleine ruitertjes.
Natuurlijk krijgen ook de koeien regelmatig bezoek.


Bedankt voor jouw bezoek!

13 opmerkingen:

 1. Hoi Marion,
  Wat heb je hier een fantastische serie van weten te maken. Echt mooi om te zien hoe die jongen zo ongeduldig zijn met hun aangeleverde voedsel. Ook die koereiger heb je erg mooi op de foto gezet, zoals op foto 5 en 7. Prachtig zo met die dreigende gespreide vleugels.
  Vandaag ben ik in Avifauna geweest, erg leuk en heb er toevallig ook koereigers gezien!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo, wat een fraaie reigerreeks!
  Heel mooi al die actie en super hoe je die witte
  vogels hebt belicht, vakwerk.
  De hele serie vind ik geweldig, maar foto6 springt
  er wat mij betreft bovenuit.
  Prachtig die houding en dan ook nog een mooi speieglbeeld,
  echt een superfoto.
  Leef je maar uit daar met die camera ik geniet hier wel mee!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekkere serie Marion,
  zoals Coby al schrijft, knap belicht die witte vogel en met die donkere achtergrond zijn het helemaal mooie platen geworden.

  Lekker genieten daar.

  Groeten,
  Ron

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige shots van deze Kleine Reigers die je prima belicht hebt. Zo te lezen heb je niks te klagen daar, terwijl het hier weer met bakken uit de hemel komt.

  Gr,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, foto 7 is echt een topper! kan me goed voorstellen dat je daar heel blij mee bent.
  Je hebt beter weer dan wij zo te zien, het regent hier al weer de hele ochtend :-(
  Toch is het mooie weer een beetje spelbreker voor je foto's, hoewel je de belichting van de reigers erg goed onder controle hebt, vind ik de contrasten als gevolg van het zonlicht toch wel erg hard. Waarschijnlijk maakte je deze foto's midden op de dag? Maar ja, deze kansen moest je pakken, zou ik ook gedaan hebben hoor! Ik vind het dan ook een unieke serie en wens je nog veel meer moois toe!
  Fijne voortzetting van je vakantie en groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Loes,
   bedankt voor je commentaren en goede wensen, het is meer dan prima hier :-).
   Je zult wellicht verrast zijn te horen dat de foto's gemaakt zijn na 5 uur 's middags, niet midden op de dag dus. Echter, ook dan is het licht nog tamelijk fel en in dit geval in groot contrast met de donkere achtergrond. Ga je ook nog op pad?
   Groeten, marion

   Verwijderen
  2. Ai, we moeten hier om 5 uur 's middags binnen de lampen aan doen, weinig op pad dus....
   groetjes
   Loes

   Verwijderen
 6. erg gaaf zeg! Ik vind die eerste foto echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jullie zaten in een mooi gebied zo te zien. Prachtige foto's van de dreigende koereiger. Wat zijn ze toch mooi. Ik heb ze ooit in Marokko op een akker gezien. Leuk dat je het voeren ook zo goed kon zien. De laatste foto's van reigers te paard zijn grappig.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi ook de reigertjes te paard..
  Je kunt dan ook goed zien hoe klein de koereigers
  eigenlijk maar zijn. Leuke toevoeging aan deze blog!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een geweldige serie! :-)
  Hier in Almere zie ik wel eens (grote) zilverreigers. Niet zo verwonderlijk aangezien de Oostvaardersplassen hier in de buurt zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Marion,

  Wat een fantastische seri, heerlijk om te bekijken. De koereiger geheel weerspiegeld in het water met zijn beige kuif wat uitgezet is mijn absolute favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen