vrijdag 11 januari 2013

Het beste van 2012

Voor mijn overzicht van 2011 had ik het Thema ”beweging” (De mooiste foto's van 2011: een jaar vol beweging) gekozen met bij iedere foto een uitleg over de relatie met dat thema. 
In 2012 heb ik weer een thema gekozen dat een soort voorzetting is van het vorige thema, namelijk “focus op reizen”; de relatie met de “beweging” van vorig jaar lijkt me wel duidelijk. Ik heb het anders gedaan dan vorig jaar, je ziet dit keer meer dan 1 foto per maand. Ik wens je veel kijkplezier!

In januari begon het jaar goed met onze jaarlijkse wintersportvakantie naar Zwitserland (die overigens al in december begonnen was): heerlijk als altijd. Heel vaak hebben we mooi weer in dit prachtige Zwitserse dal, de kleur van de lucht duiden we inmiddels aan met Saas-blauw.In februari reisden we per schaats en beleefden we de mooiste winterdag van het jaar: die zonnige zaterdag die begon met oogverblindend mooie rijp.


Voor mijn lievelingsfoto's hoefde ik niet ver te reizen: in de Rietputten en de AWD zag ik prachtige baardmannetjes op het ijs en heel veel meer wintergasten, zoals de vliegende non. 


Ik was ook in een heel winters Wenen, maar de trip naar Athene daarna toonde dat de lente in aantocht was!


In maart begonnen de futen te baltsen en maakte ik een trip naar Geneve, terwijl de terugtocht strategisch via Saas Almagell ging voor een hele korte ski-vakantie: helemaal goed!

April: de lente is los gebarsten. Terwijl visdiefjes elkaar volop het hof maken en de blauwborstmannen de vrouwtjes uit de lucht zingen, bleek het in Les Houches nog volop winter: wat een afwisseling is er zo te zien in 1 maand.


Mei was de maand van verschillende bezoeken aan het mooie Texel en ook aan Oxford. Voor mij sprongen de kluten en de bloembollen op Texel er echt uit die maand, vooral de momenten met de gele kwikstaarten op de tulpen waren heel bijzonder. Texel is een geweldig eiland, we hebben daar fantastische dagen beleefd. 
Juni was tenslotte de maand van de mooie reis naar Miami en Key West, wat geweldig om daar werk en genieten te kunnen combineren:Juli startte fantastisch met een bezoek aan de Westerheide, een prachtige plek in Nederland waar je heel mooi reeën kunt spotten.


Daarna reisden we af naar de Camarque en Spanje, daar hebben we een heerlijke vakantie gehad, met ook veel mooie fotomomenten, zoals hieronder de ontmoeting van 2 kleine reigertjes


en de ontdekking van vele flamingo's, zoals deze bij tegenlicht in de avond.


Augustus stond helaas in het teken van de trip die we niet maakten en moesten cancelen vanwege een auto-ongeluk. In plaats van een in elkaar gereden zwarte auto laat ik hier een donkere low key foto van een meerkoet zien, de donkere kleuren geven mijn stemming over de gebeurtenissen die maand goed weer, hoewel de dankbaarheid dat het allemaal goed is afgelopen natuurlijk overheerst!


Ondanks pijn en ellende kon er later die maand wel weer een wandeling over de mooi bloeiende heide gemaakt worden.


In september ging het gelukkig weer veel beter en konden de reis naar Athene (foto hieronder) en Turijn gewoon doorgaan.


en in eigen land trokken de burlende edelherten weer vele bezoekers, waaronder wij dus.


Mooi uitzicht over Turijn


Oktober bracht me o.a. naar Nantes, met hieronder het zeer indrukwekkende slavernijmonument in Nantes:


De foto hieronder komt uit eigen land, want met Texel heb ik een hechte band!


Ook de mooie paddenstoelen gefotografeerd tijdens een familiebezoekje in het mooie Twente zijn een foto waard.


November: eerst een heel fijn familieweekend in Sneek


en daarna een bezoek aan Chicago, wat een geweldige stad om te bezoeken, ik heb er enorm van genoten. Het weer werkte heel leuk mee: koud, maar heel veel zon. Hieronder het kunstwerk The Bean, waarin iedereen in het park zich spiegelt met hele grappige effecten.


Gevolgd door een heerlijk uitzicht over Chicago bij nacht.December sluiten we natuurlijk af met een bezoek aan het Saasdal, het is een prachtig gebied en als er dan ook nog heerlijk veel sneeuw ligt en de temperaturen blijken bijzonder mild, dan heb je een hele goed recept voor een heerlijke vakantie. 

Ik realiseer me dat deze blog een beetje een ratjetoe is geworden, omdat de bedoelde eenheid tussen de foto's juist te vinden is in de veelkleurigheid van onze prachtige aardbol waarop zoveel te zien en te beleven is. 
Het was een mooi jaar met veel reisjes: ik voel me bevoorrecht en ben dankbaar dat ik het allemaal kon doen. 

Bedankt voor je bezoek!

10 opmerkingen:

 1. Mooie foto's Marion.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marion your photos are so wonderful! You have a great variety too. The tulips are stunning, the snow amazing and your birds are fascinating. Wonderful capture of the bird with legs apart. Beautlful collection!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk om alvast voor pret te krijgen van de lente !!!
  Ik krijg echt bij het zien van de lente foto's een gevoel van KOM, KOM lente we zijn er aan toe !
  bedankt voor het te laten zien !
  groeten , Annie en ik kijk uit naar deel 2

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Marion er zijn foto's bij waar je inderdaad STIL van wordt Bedankt voor al jouw werkzaamheden op dit gebied. Je trotse vader in Hengelo++

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb mijn ogen uitgekeken en wat een juweeltjes Marion. Ik hoop dat 2013 voor jou weer heel veel mooie fotomomenten gaat brengen.
  Hartelijke groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hai Marion,

  Complimenten voor de vele prachtige foto's die je in 2012 hebt gemaakt.
  Toch springt er 1 voor mij bovenuit qua moment en dat is de gele kwik op de tulpen.
  De high-key van de visdiefjes is mijn nummer 2.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Marion
  Je reist wat af!! En wat een schitterende plaatjes heeft het opgeleverd. De een is echt nog mooier dan de ander. Groetjes Albertine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo, wat een prachtige verzameling foto's, heel mooi Marion.
  Groetjes F.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk als je werk en hobby zo kunt combineren. Je hebt een prachtige serie samengesteld. Gelukkig ben je het auto-ongeluk goed te boven gekomen en heb je daarna nog mooie reizen kunnen maken. Dat je in 2013 ook maar weer veel met je camera op pad mag gaan, in binnen- en buitenland.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen