zondag 26 januari 2014

Genieten in de zon: Athene en Sounio in januari

In iedere baan heb je leuke en hele leuke momenten; voor mij begon het nieuwe jaar goed met een werktrip naar Athene, terwijl Jan ook nog langs kon komen. Naast werken en bijpraten met de collega's is het dan fijn om een paar uurtjes te hebben voor minder inspannende zaken, tijdens lunchtijd of in de avonduren, met als speciaal hoogtepunt het vieren van de twee prijzen die we kregen in oktober.
In het weekend was er voor vertrek ook nog tijd om even rond te lopen in de stad:

We brachten een bezoekje aan de centrale markt, een overdekte markt met voldoende vlees, vis en groente voor heel Griekenland (leek het wel). Indrukwekkende hoeveelheden vlees! Ik word nooit vrolijk van al die kadavers, maar ergens is het toch wel heel interessant om het inwendige van die dieren zo mooi uitgestald te zien, dat doen we in Nederland niet.


Let even op die keurig opgeknoopte darmen en al die organen die strak georganiseerd opgehangen zijn. 


Ik geef toch de voorkeur aan de groentemarkt: mooi van kleur en fris van geur.
Overal hangen kooitjes met ijverig zingende vogeltjes tussen de koopwaar. 


Bijzonder vissen op de vismarkt met eindeloze rijen vis...


Wow, lekker op een terrasje in de zon, dit is wel heel bijzonder in januari; zelfs voor Griekse begrippen is het lekker warm voor de tijd van het jaar.


Tijdens het weekend-uitje naar Sounio, waar de tempel van Poseidon (of wat er van over is) staat op een werkelijk schitterende plek met aan drie kanten zee, zagen we een viertal Aziatische steenpatrijzen. Ze bleken niet erg schrikachtig, getuige ook de eerste foto van deze blog (genomen met een groothoeklens). Daarna genoten we tijdens een romantisch etentje op het stand van een schitterende zonsondergang.
Uitzicht vanaf de Acropolis over die enorme stad AtheneHieronder: op de Akropolis met zicht op het Parthenon en verder naar rechts het Erechteion, waanzinnig interessant om te bekijken (voor mij de zoveelste keer; het blijft mooi).


Super fijn om weer in Athene te zijn.

6 opmerkingen:

 1. Mooie foto's die me doen verlangen naar de zon. Je hebt je vrije uurtjes goed besteed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke serie. Mooi dat je naast het werk nog wat tijd over had voor het maken van deze foto's.

  Ik kwam hier via de facebookgroep en zal zeker vaker langs komen. Als ik wat meer tijd heb zal ik eens door je blog bladeren.

  Gr. René

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Via je berichtje in de Fotobloggers groep op FB ben ik op je blog terecht gekomen. Nou vind ik je "slachthuisfoto's" niet een echt lekkere binnenkomer, maar gelukkig staan er veel mooie plaatjes tegenover. Ik heb ook een beetje doorgeklikt op eerder blogjes van je en kom schitterende plaatjes tegen. Daar kan ik (nog) niet tegenop. Ik ga je volgen.
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schitterend verhaal weer! Eigenlijk van alles wat cultuur/natuur/geschiedenis/romantiek. En dan maken de prachtige foto's erbij het helemaal af. Altijd leuk als je vogels met een groothoek lens kunt maken, bijzonder. Silhouetfoto's doen het bij mij ook altijd erg goed. En die slager met zijn ingewanden en darmen vind ik niet "mooi" maar wel apart om een keer te zien! Het was vast erg genieten van de vrije tijd die je had.
  Hartelijke groet, Mirjam Pouw

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je toch leuke foto's gemaakt! Vooral de vleesafdeling vind ik dan weer super om te zien. haha

  BeantwoordenVerwijderen