maandag 26 november 2012

Chicago in volle glorie

Eind november naar Chicago, dat klinkt als een foute keuze, maar het was geweldig!
Lincoln Park Zoo in Chicago is in deze tijd van het jaar heel speciaal verlicht! Twee miljoen (!) lampjes aangebracht, wat een enorme klus moet dat geweest zijn.
Zie, de maan schijn door de bomen
Het is kleurrijk, heel kleurrijk kun je wel zeggen. Tikkeltje te kleurrijk naar mijn smaak. 
Muziek, warme drankjes, popcornkarretjes en demonstraties ijssculpturen maken met een strijkijzer; het kerstgevoel begint al aardig te komen.  Het was leuk om hier vanavond rond te lopen en deze foto's te maken.


Van de lampjes naar een ander onderwerp. Enig idee wat dit is?


De "spiegel" hierboven is de onderkant van een groot glimmend kunstwerk in Chicago, vaak aangeduid met "The Bean", maar de eigenlijke en toepasselijke naam is "Cloud gate". Het object lijkt inderdaad wel wat op een boon, maar het deed mij meer denken aan een soort opgebolde rode bloedcel. Het staat in het Millennium park, een must see als in Chicago bent, en zorgt voor vrolijke bezoekers door de fantastische, sterk vervormde reflecties van de omgeving.  Als je eronder gaat staan krijg je hele leuke dingen te zien, zoals op de foto hierboven. Nog enkele impressies:
De fotografe ook nog even (enigszins wijdbeens) in beeld


Hieronder: zo leuk om zo naar jezelf te kijken!Nog een ander opvallend kunstwerk: een fontein (die nu niet spoot vanwege de kou) met daarop enorme bewegende lichtbeelden die o.a. foto's van inwoners uit de stad vormen. Nu nog een klein verslagje over het genieten van het prachtige uitzicht over de stad vanaf het skydeck van de enorme Willis Tower en het griezelen in de volledig glazen erkertjes die aan de 103e verdieping van de toren lijken vastgeplakt. Je hebt daar de hele stad letterlijk aan of eigenlijk recht onder je voeten liggen: adembenemend en mooi!
Op het skydeck sta je binnen en dus achter glas, dat is wel jammer, maar op deze koude novemberavond was het anders waarschijnlijk ook niet te harden geweest.  Fotograferen wordt wel lastig gemaakt door spiegelingen in het glas en het feit dat je de Tower voortdurend een beetje voelt bewegen Toch valt het resultaat me alles mee, kijk maar mee:
Chicago onder een hele mooie lucht aan het einde van de middagHierboven twee keer uitzicht op de lagere delen van Chicago en hieronder op het deel met de wolkenkrabbers. Je ziet het maanlicht mooi op het water van het meer schijnen. Het was echt een fantastische avond voor een dergelijk expeditie en in deze tijd van het jaar is de Tower gelukkig niet druk bezocht en hoef je niet zigzaggend tussen de lijnen door naar de kassa. Onderweg naar de kassa kun je kijken naar een expositie over de ontstaansgeschiedenis van het gebouw en de enorm slimme bouwtechnieken die toegepast werden.


De foto hieronder ziet er vreemd uit, maar dat komt omdat die door de glazen vloer van het erkertje recht naar beneden gemaakt is, als je heel goed kijkt zie je honderden meters lager piepkleine autootjes rijden of staan. Je weet dat het vast veilig is als je in het erkertje staat, maar toch...,  mijn benen stonden niet zo vast als anders, 103 verdiepingen is wel heeeeel hoog.


Chicago heeft geweldige architectuur, maar heeft ook veel straatjes die er niet aantrekkelijk uitzien...Vrolijk klingelende belletjes om vooral gul te geven voor de minder bedeelden. 
Doorkijkje door een kunstwerk, de leeuw voor het Art Institute in kerstsfeer en een straatartiest die zorgt voor veel sfeer, terwijl om hem heen iedereen zich naar zijn of haar bestemming spoedt. 
Chicago was geweldig!
Bedankt voor je bezoek.

16 opmerkingen:

 1. Vrolijke boel daar! Ik wacht verder geduldig af wat bovenstaande foto brengt. Fijne dagen nog!
  groetjes Albertine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fantastisch deze mooie weergaven, we hebben er erg van genoten.
  Geen idee wat hier aan het plafond? hangt.
  We hopen dat je een fijne tijd hebt in Chicago.
  Groetjes J.en B.(Hengelo)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, ik neem aan dat je ze niet hebt nageteld.ik vind het zelf iets te bont van kleur, maar de boompjes met reflecties vind ik dan wel weer aardig.
  Het raadplaatje?
  Tja een grillige ruimte met een spiegelend plafond? Maar wat dat kan zijn, een soort kunstmatige ijsgrot?
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O wat een geweldige plaats voor architectuurfotografie. Heerlijk. Ook bij de "bean" kun jeje denk ik uren vermaken. leuk zo die kinderen die spelen met hun spiegelbeeld.

   Verwijderen
 4. Haha dat is wel een heel bont gebeuren.
  Eerlijk gezegd ben ik meer benieuwd naar
  de laatste foto en dus je volgende blog,
  fascinerende foto.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een mooi vervolg met het kunstwerk en het uitzicht over de stad.
   Beide onderwerpen hebben je bijzondere foto's opgeleverd, leuk!
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 5. Very nice!!
  De laatste foto is een gedeelte van een kerstbal...., denk ik;-)

  Liefs,
  Jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 6. The lights certainly do make it feel very festive, yes like Christmas. This must be welcome as your trees drop their leaves and green disappears.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is dit mooi om te zien. Mogen ze hier ook wel doen, ging er zeker kijken. Wordt je toch vrolijk van..

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er indrukwekkend uit daar en mooi in beeld gebracht
  groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Twee miljoen lampjes... doet me denken aan nine million bicycles
  Imponerend! daar is Glow niks bij!
  De mooiste foto's vind ik nr 3 met de spiegeling en 4 vanwege de mooie lijnen
  En de laatste? een vertekende spiegeling, maar verder kom ik niet.
  groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk en wat bijzonder!
  Moet wel erg indrukwekkend zijn geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi Marion!! Bijzonder om zo tijdens je reis mee te kunnen kijken! Wat een wereldstad...!

  BeantwoordenVerwijderen